0

Itsenäisyyspäivän juhlassa paljastettiin sankarihautausmaan opastaulu, muilla hautausmailla on omansa

Joutsenolaisten itsenäisyyspäiväjuhlaan sisältyi upouuden sankarihautausmaan opastaulun paljastaminen.

Jumalanpalveluksen sekä hautamuistomerkeillä suoritettujen kunniakäyntien ja seppeleenlaskujen jälkeen Rieskaemäntä Terttu Ahonen ja Tulentalloja Matti Ahvonen nostivat suntion tehtävissä olleen Kimmo Petrellin avustuksella suojan pois opastaulun päältä.

Samanlaiset opastaulut on pystytetty vanhan sekä uuden hautausmaan sisäänkäyntien läheisyyteen.

Seurakuntakeskuksessa pidetyssä itsenäisyyspäivän juhlassa Lappeenrannan kaupungin tervehdyksen toi kaupunginhallituksen puheenjohtaja Risto Kakkola (sd.). Hän muistutti alkavan vuoden monista merkkipaaluista: Joutseno täyttää 380 vuotta, ja tulee kuluneeksi 370 vuotta siitä, kun Lappeenranta sai kuningatar Kristiinalta kaupunkioikeudet sekä 110 vuotta siitä, kun Pulpin tehdas perustettiin.

Nuoret laulajat tunnelmoivat seurakuntakeskuksen itsenäisyyspäiväjuhlassa lauluilla, joissa kerrotaan talvihallasta ja revontulista. Kuva Sari Pullinen

Monipuolisesta musiikkitarjonnasta itsenäisyyspäiväjuhlassa vastasivat muun muassa Lappeenrannan musiikkiopiston joutsenolaiset oppilaat sekä a cappella -lauluyhtye Hetki. Kaikkien esiintyjien ohjelmistossa oli suomalaisten säveltäjien teoksia.

Juhlapuheen piti teologian tohtori Antti Vanhanen. Hän lähti liikkeelle Pähkinäsaaren rauhasta, joka solmittiin vuonna 1323, ja kertasi ne askeleet, joita pitkin Suomi on päätynyt itsenäiseksi valtioksi. Hän muistutti, että valtio alkoi nousta jaloilleen vasta sisällissodan jälkeen, ja luonnehti Suomea merkilliseksi selviytymistarinaksi.

SARI PULLINEN

Korjattu 7.12. klo 9.06: kunniakäynnit ja seppeleenlasku hautamuistomerkeillä, ei sankarihaudoilla.

Viikon kysymys

Sanotko...

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä