0

Jouluviikon jätekuormat kulkevat poikkeusaikataululla – roskan määrää voi vähentää yksinkertaisilla keinoilla

Joulunaika aiheuttaa haasteita jätteenkuljetuksiin, tiedottaa Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy.
Kolme perättäistä pyhäpäivää ja normaalia suurempi jätemäärä aiheuttavat muutoksia jätteenkuljetuksiin jouluviikolla. Jäteastioiden tyhjennysajankohdat voivat poiketa normaalista tyhjennyspäivästä kaksikin päivää aikaisemmaksi tai myöhemmäksi.
Jouluviikon ohjelman mukaisia jäteastian tyhjennyksiä ryhdyttiin ajamaan poikkeuksellisesti jo joulua edeltävänä sunnuntaina 23. joulukuuta. Tyhjennyksiä tehdään jonkin verran myös tapaninpäivänä 26. joulukuuta ja lauantaina 29. joulukuuta. Jouluaattona ja joulupäivänä eli maanantaina ja tiistaina 24.–25. joulukuuta jäteastioita ei tyhjennetty.
Etelä-Karjalan Jätehuollon asiakaspalvelu- ja viestintäpäällikkö Mari Ilvonen muistuttaa, että jätteen syntyä joulunaikaan voi ehkäistä muun muassa mitoittamalla ruokamäärä ruokailijamäärän mukaan.
– Kierrättämällä pakkausjätteet vähennetään kuivajätteen määrää. Kartonki- ja muovipakkaukset kannattaa litistää huolellisesti ennen ekopisteeseen tai taloyhtiön keräysastiaan vientiä, jolloin ne vievät mahdollisimman vähän tilaa keräysastioissa, Ilvonen vinkkaa.

JOUTSENO-LEHTI

Viikon kysymys

Aiotko käydä ihastelemassa Hiekkalinnaa Lappeenrannan satamassa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä