0

Talvimyrsky on katkonut sähköjä, junaliikenteessä on katko Joutsenon ja Lappeenrannan välillä

Aapeliksi ristitty talvimyrsky on riepotellut Joutsenoa, mutta ainakin toistaiseksi suuremmilta vahingoilta on vältytty.
Lappeenrannan Energiaverkkojen verkostoalueella ilmeni sähkökatkoja erityisesti keskiviikkoaamuna, jolloin sähköttömiä talouksia oli 670 kappaletta Joutsenon ja Ylämaan alueella. Katkoalueita saatiin rajattua ja sähköjä palautettua jo aamun aikana, mutta tilanne vaihtelee nopeasti. Kello 12 jälkeen sähkökatkot keskittyivät Lappeenrannan, Savitaipaleen ja Lemin alueille.
Sääennusteen mukaan voimakas tuuli jatkuu Etelä-Karjalassa iltapäivään saakka, joten Lappeenrannan Energiaverkot pitävät yllä kohotettua valmiustasoa.
Pelastuslaitos ei ole tiedottanut isommista ongelmista tieliikenteessä.
Raideliikenne on kärsinyt Aapeli-myrskystä, ja junaliikenne Lappeenrannan ja Joutsenon välillä on toistaiseksi poikki ja junat korvataan linja-autoilla korjaustöiden ajan. Syynä on radalle kaatuneet puut.
Ilmatieteen laitos varoittaa Etelä-Karjalaa erittäin huonosta ajokelistä, joka johtuu lumisateesta. Alueella on myös voimassa tuulivaroitus.
Ilmatieteen laitoksen Hiekkapakan mittausaseman mukaan tuuli puhaltaa pohjoisesta noin 10 metrin sekuntinopeudella, puuskat voivat yltyä tätä kovemmiksikin.
Lappeenrannan Energiaverkkojen päivystys muistuttaa, että pienjänniteviat eivät näy sähkön häiriökartalla eikä kaikista yksittäisistä vioista saada tietoa automaattisesti käyttökeskukseen. Myös mahdollisiin nollavikoihin kannattaa kiinnittää huomiota ja ilmoittaa niistä tarvittaessa.
Mikäli asiakas on ilman sähköä eikä katkoa näy häiriökartalla, tästä pyydetään ilmoittamaan vikailmoitusnumeroon 020 690 401. Vikailmoitusnumeroon pyydetään myös ilmoittamaan, mikäli havaitsee puun oksan tai jopa puun sähkölinjalla tai sähkölinjan olevan poikki tai maassa.
Sähkön päivystyksestä myös muistutetaan, että sähköjohtoja ei saa itse raivata. Vikaantuneet sähkölinjat voivat olla vaarallisia ja ne kannattaa kiertää vähintään 20 metrin etäisyydeltä.
Suomeen aamuyöllä saapunut talvimyrsky nostatti Selkämerellä hirmumyrskylukemia ja kovin mitattu tuulenpuuska puhalsi 41 metriä sekunnissa, mikä on Ilmatieteenlaitoksen mukaan mahdollisesti kovin Suomessa koskaan mitattu lukema.
Myrskyn ennakoidaan laantuvan iltapäivän aikana.

Viikon kysymys

Teetkö lomareissun kotimaassa vai ulkomaille?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä