0

Joutsenon hyvinvointiasemankin tulevaisuus on puntarissa maakunnan sosiaali- ja terveyspalveluverkkoa suunniteltaessa, päätöksiä tullee maaliskuussa

Hyvinvointiasemien määrästä ja muista sosiaali- ja terveyspalveluista on ryhdytty neuvottelemaan Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) ja kuntien viranhaltijoiden kesken.
Tammikuun aikana Eksote tekee omat laskelmansa ja ehdotuksensa päättäjille.
Tarkoitus on katsoa palvelujen tarvetta koko maakunnan näkökulmasta ja virittää se sellaiseksi, johon Etelä-Karjalan kunnilla on varaa.
Neuvottelujen tuloksia käsittelee Eksoten hallitus tammi- ja helmikuussa, ja helmikuun loppupuolella myös Eksoten valtuusto seminaarissaan.

Varsinaisia päätöksiä lienee luvassa vasta maaliskuussa.
— Lappeenranta ei ole lyönyt lukkoon mitään linjauksia. Odotamme, millä tavalla Eksote aikoo hoitaa palvelut. Eksoten talousarviossa pitää olla erilaisia mahdollisuuksia, se on sellaista kokoluokkaa, Lappeenrannan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Risto Kakkola (sd.) sanoo.

Kakkola puoltaa Joutsenoon omaa hyvinvointiasemaa. Hän perustelee näkemystä väestömäärällä ja liikkumisen mahdollisuuksilla.
— Joutsenosta pitää lähteä yökuntiin, jos Lappeenrantaan pitää lähteä linja-autolla asioita hoitamaan. Joutsenossa ovat julkiset liikennepalvelut toista kuin Lappeenrannan keskustassa, hän huomauttaa.

Eksoten terveys- ja vanhustenpalvelujen johtaja Tuula Karhula muistuttaa, että sosiaali- ja terveyskulut saisivat nousta Eksotessakin valtiovarainministeriön asettamien tavoitteiden mukaisesti korkeintaan 0,9 prosentin ja palkankorotusten verran.
Tuo tavoite on ollut kuitenkin liian kova koko maassa.
— Yleensä nousu on ollut yli kahden prosentin, Karhula kertoo.
Kunnat ovat Etelä-Karjalassakin kantokyvyiltään erilaisia.

SARI PULLINEN

Riittääkö Lappeenrannalle yksi hyvinvointiasema?

 • Ei (91%, 64 ääntä)
 • Kyllä (9%, 6 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 70

Loading ... Loading ...

 

4 kommenttia aiheesta “Joutsenon hyvinvointiasemankin tulevaisuus on puntarissa maakunnan sosiaali- ja terveyspalveluverkkoa suunniteltaessa, päätöksiä tullee maaliskuussa

 • 3.1.2019 at 17:38
  Permalink

  Ihmetyttää suunnitelmat maaseutukaupunginosan terveyspalvelujen karsimistarpeesta. Yhteydet ja etäisyydet kulkemisen vaikeutena verrattuna ydinkaupunkiin.

 • 3.1.2019 at 17:45
  Permalink

  Tätähän tämä on ollut siitä asti, kun Lappeenrantaan liityttiin, Joutsenon näivettämistä, taas päästään astetta lähemmäksi sitä tavotetta. Lappeenrannan nukkumalähiöksi.

  Onhan paljon muustakin jo luovuttu ja jatkoa seuraa.

 • 7.1.2019 at 07:32
  Permalink

  Joutsenoon ette puutu ainakaan, tänne tulee Korvenkylästä ja onpa ollut hammaslääkärissä Imatralta asti, sitäpaitsi Joutseno toimii hyvin!!! On aina toiminut!!! Sitten tietysti jättäisitte kantakaupunkiin kylläkin, kun eivät olisi pääsevinään muualle. Bussit kulkevat kantakaupungissa tuon tuosta ym., että Joutsenoon älkää puuttuko. Täältä ei monikaan pääse mihinkään ilman omaa autoa, jos ei asu Joutsenon keskustassa tai 6-tien varressa. Pitikin liittyä Lappeenrantaan!!!

 • 7.1.2019 at 15:20
  Permalink

  Kyllä, jos tehdään myös yksi pahoinvointiasema.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Onko jätteiden lajittelu vaivalloista

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä