0

Tekstiilijäte kerättävä erikseen vuoteen 2025 mennessä – Etelä-Karjalan jätehuolto mukana poistotekstiilien uutta elämää kehittävässä hankkeessa

Kuntien jätelaitokset valmistautuvat tekstiilijätteen keräykseen ja hyödyntämiseen. Tähän niitä patistaa EU:n jätedirektiivi, jonka mukaan jäsenmaiden on järjestettävä tekstiilijätteen erilliskeräys vuoteen 2025 mennessä.
Poistotekstiilien käsittelyä ja jatkojalostusta suunnitellaan Telaketju-hankkeessa, jossa myös Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy on mukana. Tavoitteena on saada Suomeen poistotekstiilien jalostuslaitos, joka voisi käsitellä myös naapurimaiden tekstiilijätteitä.
Lopullista laitosta edeltävä pilottilaitos on tarkoitus rakentaa vielä tänä vuonna Turun seudulle. Lopullisen laitoksen sijaintia ei ole vielä päätetty.

Viikon kysymys

Onko jätteiden lajittelu vaivalloista

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä