0

Bongaa kotipihalta tilhet, punatulkut, talitiaiset ja muut siivekkäät

Birdlifen pihabongaustapahtuma järjestetään tämän kuun viimeisenä viikonloppuna eli 26.–27. tammikuuta. Suomen suurimmassa luontotapahtumassa tarkkaillaan tunnin ajan lintuja omalla pihalla tai muulla paikalla, ja havainnot ilmoitetaan BirdLifelle osoitteeseen www.pihabongaus.fi tai postikortilla.

Osallistuakseen ei tarvitse olla lintuharrastaja, eikä kyseessä ole kilpailu. Tapahtumalla innostetaan tarkkailemaan talvisia lintulaudan ja kotipihan lintuja sekä kiinnostumaan lähiluonnosta. Koulut voivat osallistua tapahtumaviikonloppua edeltävällä viikolla.

Tulokset antavat myös arvokasta tietoa talvisen linnuston muutoksista. Esimerkiksi hömötiaiset ja varpuset ovat vähentyneet, ja mustarastaat ja tiklit runsastuneet.

Viime vuosina noin 20 000 ihmistä on tarkkaillut lintuja lähes 15 000 pihalla ympäri maan.

SARI PULLINEN

Viikon kysymys

Aiotko käydä ihastelemassa Hiekkalinnaa Lappeenrannan satamassa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä