0

Lumi painaa puita teille ja sähkölinjoille — Energiaverkot varautuu viikonlopun talvimyräkkään ja sähkökatkoksiin, pelastuslaitos varoittaa puiden kaatumisesta

Keskuskadulla Joutsenossa kaatui keskiviikkona muutamia puita lumen painosta ajoradalle. Varovainen kannattaa olla myös esimerkiksi metsäladuilla hiihtäessään.

Joutsenoon on luvattu runsasta lumisadetta etenkin sunnuntaiksi ja maanantaiksi. Etelä-Karjalan pelastuslaitos kehottaa varautumaan sähkökatkoihin ja puiden kaatumiseen erityisesti sunnuntaiaamuyöstä alkaen.

Pelastuslaitos toivoo, ettei kiireettömistä puunraivaustehtävistä ilmoitettaisi pelastuslaitokselle tai hätäkeskukseen, sillä kalusto ei nyt riitä. Jos kaatunut puu aiheuttaa välitöntä vaaraa ihmisille tai omaisuudelle, tulee soittaa hätänumeroon 112.

Sähkölinjalle katkenneesta puusta tulee ilmoittaa sähköyhtiölle. Katkenneisiin ja maahan pudonneisiin sähköjohtoihin ei saa koskea.

Energiaverkkojen helikopteri lentää perjantaina Lappeenrannassa ja kartoittaa puita, jotka saattavat vaarantaa sähköverkkoa. Energiaverkkojen ja Elveran miehitys keskittyy noiden vaarapuiden poistoon.

Sähkön käyttöpäällikön Antti Lintusen mukaan viimeisten viikkojen aikana Energiaverkoilla on keskitytty ainoastaan vikojen korjaukseen ja vaarapuun poistoon.

— Muut työt saavat nyt odottaa. Olemme tehneet työtä sähköverkkojen eteen tammikuun aikana joka päivä läpi viikonloput.

Muut työt saavat nyt odottaa.

Helikopteritarkastuksia on tehty tammikuun aikana keskijänniteverkolle kahdesti. Samaan työhön varaudutaan ensi viikolla.
— Viikonvaihteen ennuste näyttää siltä, että uutta lunta ja uusia katkoja on tulossa.

Energiaverkkojen sähkön päivystys saa automaattisesti tiedon kaikista keskijänniteverkon vioista, mutta pienjänniteviat eivät näy etäohjauksessa. Ne eivät näy myöskään sähkön häiriökartalla.
— Jos asiakas on pienjänniteverkon päässä ilman sähköä, eikä katkoa näy häiriökartalla, kannattaa soittaa sähkön vikapäivystykseen, Lintunen neuvoo.
— Samaten, jos havaitsee sähkölinjalle nojaavan tai kaatuneen puun tai sen oksan tai sähköjohtojen roikkuvan maassa.
Numero on 020 690 401.

SARI PULLINEN

Juttua muokattu perjantaina 1.2. klo 14.40. Lisätty Etelä-Karjalan pelastuslaitokselta saatuja tietoja.

Viikon kysymys

Lukitsetko ulko-ovesi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä