0

Urheiluministeri selvitti valtiollisten hautajaisten mahdollisuutta Matti Nykäselle, ja päätös oli, ettei sellaisia järjestetä

Urheiluministeri Sampo Terho (sin.) selvitti, kuinka maanantain vastaisena yönä menehtynyttä mäkihyppääjä Matti Nykästä muistettaisiin. Esiin nousi myös kysymys, voisiko moninkertaiselle olympiavoittajalle ja maailmanmestarille järjestää valtiolliset hautajaiset.

Perjantaina uutisoitiin, ettei sellaisia järjestetä.

Vuoden 1990 jälkeen valtiollisten hautajaisten järjestämistä muutettiin niin, että niillä kunnioitetaan lähinnä presidenttejä. Myös muiden Suomen valtiolle merkityksellisten henkilöiden on kuitenkin mahdollista saada valtiolliset hautajaiset valtioneuvoston harkinnan mukaan.

Juttua sekä kysymyksen aikamuotoa muokattu 8.2. kello 9.35 eli sen jälkeen, kun hautajaisjärjestelyistä oli päätetty.

Olisiko Matti Nykäselle pitänyt järjestää valtiolliset hautajaiset?

 • Ei (60%, 78 ääntä)
 • Kyllä (40%, 52 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 130

Loading ... Loading ...

 

 

7 kommenttia aiheesta “Urheiluministeri selvitti valtiollisten hautajaisten mahdollisuutta Matti Nykäselle, ja päätös oli, ettei sellaisia järjestetä

 • 6.2.2019 at 13:25
  Permalink

  Kansansuosikki ei ole sama asia kuin valtiolle merkityksellinen henkilö, eli vastaan ”ei”.

 • 6.2.2019 at 14:10
  Permalink

  Ensiksikin, Matti oli mahtava mäkimies! Mutta ei mielestäni valtiolliset hautajaiset ole kyllä paikallaan. Kohta siitä lähtisi sellainen suma, ketä pitäisi myös haudata valtiollisesti. Tosin valtion rahoja haaskataan niin paljon turhempaankin (ulkomaille kehitysapuna ja mitä siitä on saatu?, nyt mamuille maksettaisiin , etteivät jäisi tänne. Lisää tulee hakemamaan rahat pois), joten sen puoleen sitten mieluummin Matin muistolle.

 • 6.2.2019 at 21:52
  Permalink

  Kyllä pitäisi. Saavutukset, Suomen vienti maailmanmaineeseen ja kansansuosio ovat olleet aivan omaa luokkaansa. Viisi muuta urheilijaa jotka ovat nämä saaneet, eivät ole yltäneet samoihin, eikä tulevaisuudessa tällaista sankaria enää tule olemaan, joten turha edes miettiä tarvitaanko joskus vielä jollekin muulle urheilijalle.

 • 7.2.2019 at 17:34
  Permalink

  Valtiolliset hautajaiset – kyllä.

  Tapasin parikymmentä vuotta sitten Portugalissa sdp,n puheenjohtajan ja hän kadulla vaaliesitteitä jakelessa kyseli minulta ”mistä turisti tuli” ja kuulleensa Suomesta hän kertoi tietävänsä Matti Nykäsen ja Martti Ahtisaaren joten se siitä PR:stä.

 • 7.2.2019 at 18:47
  Permalink

  Olen samaa mieltä Kalevi Kummolan kanssa, että Mattia olisi pitänyt arvostaa ja muistaa jo aiemmin, eikä nyt, ikäänkuin, valitettavaa kuolemaa hyväksikäyttäen.
  Kunnia Matin saavutuksille, mukavalle persoonalle. Valtiollisille hautajaisille sanon ei. Lähipiiri saattakoon Matin rauhassa.

 • 7.2.2019 at 18:49
  Permalink

  Ehkei kutenkaan, mutta toisaalta ei kaikki pressatkaan olisi saavutuksillaan ansainneet valtiollisia hautajaisia, kuten Mauno koivisto joka ei saanut mitään kovin hyvää aikaan.

  Koiviston saavutuksia ( kun niitä ei edes ole) ei voi verrata Nykäseen mitenkään, eli tältä kantilta katsottuna miksei Matillekin kun Maunokin sai.

 • 8.2.2019 at 02:44
  Permalink

  Matti on paras urheilija. Omaiset päättävät hautajaisjärjestelystä. Rauha hänelle viimein. Ihana Pia vaimo oli parasta mitä Matti toivoi. T. Merja Hautanen

Comments are closed.

Viikon kysymys

Arvostatko kotimaista ruoantuotantoa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä