0

Yhden seurakunnan mallin etujen ja haittojen selvittäjää ei vielä valittu: kirkkoneuvosto valtuutti puheenjohtajansa jatkamaan neuvotteluja yhdessä talousjohtajan kanssa

Lappeenrannan seurakuntayhtymä lähtee selvittämään seurakuntien yhdistymisen mahdollisuuksia.
Seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto ei eilisessä kokouksessaan valinnut selvityksen tekijää. Sen sijaan kirkkoneuvosto päätti valtuuttaa talousjohtaja Kari Virtasen ja yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtajan, kirkkoherra Hannu Haikosen neuvottelemaan seurakuntamalliselvityksestä.
Mikkelin hiippakunnan tuomiokapituli on ehdottanut selvityksen tekijäksi Sami Lahtiluomaa, joka työskentelee kehittämiskonsulttina Kirkkopalvelut ry:ssä ja on aiemmin toiminut muun muassa Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän rakennemuutoksen selvitysmiehenä sekä Joensuun seurakuntayhtymän laajentumishankkeen pääneuvottelijana.
Yhteinen kirkkoneuvosto halusi kuitenkin vielä selvittää eri toteutusvaihtoehdot.

Ehkä kolmas kerta toden sanoo.

Selvitykseen kulunee aikaa arviolta vuosi, jonka aikana on tarkoitus käydä läpi kaikki seurakuntien työmuodot, seurakunnat ja luottamuselimet. Selvityksen valmistuttua asiaa käsitellään seurakuntayhtymän ja seurakuntien luottamuselimissä, hiippakunnan eri toimielimissä sekä henkilöstökokouksissa. Prosessin arvioidaan kestävän lausuntokierroksineen pari vuotta.
— Asia on ollut keskustelussa kaksi kertaa aiemminkin, mutta yhtenäistä linjaa ei ole löydetty. Ehkä kolmas kerta toden sanoo, miettii yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja, kirkkoherra Hannu Haikonen.

Viikon kysymys

Onko jätteiden lajittelu vaivalloista

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä