0

Mielipidekirjoitus: Nuoret ja heidän käytöstapansa

Tänään haluan kirjoittaa aiheesta, joka on ollut mielessäni jonkin aikaa. Aihe koskettaa tämän kaupungin nuorisoa ja heidän kasvatustaan ja kurinpitoaan.
Olen tässä viimeisen muutaman vuoden aikana havainnut, että osalla Joutsenon nuorisosta ei näytä olevan käytöstapoja lainkaan. Tämä näkyy yleensä heidän puheessaan, miten kirosanoja lentää joka toisen tai kolmannen sanan jälkeen.

Huonot käytöstavat näkyvät valitettavasti myös heidän teoissaan, kun he liikkuvat kaupungilla.
Esimerkkinä kerron yhdestä tapauksesta, joka tapahtui joskus vuoden 2016 aikaan kesällä, jolloin paikallinen nuoriso ahdisteli entisen naapurini poikaa, jolla on terveysongelmia, jotka näkyvät ulospäin. Tämä oli anteeksiantamatonta, että nämä kolme häirikköä ahdistelivat tätä henkilöä, koska hän oli erilainen.

Missä ovat nuorison käytöstavat, ja miksi tähän ei puututa?

Se nostaa esille kysymyksen: Missä ovat nuorison käytöstavat, ja miksi tähän ei puututa?
Kyse on vain pienestä murto-osasta. Luonnollisesti on nuorisoa, jotka ovat kohteliaita, mutta sitten löytyy se vähemmistö, joka ei välitä, miltä muista tuntuu ja jotka eivät mieti tekojensa seurauksia.
Haluan antaa Joutsenossa asuville vanhemmille ystävällisen neuvon. Se on, että teidän pitää vanhempina tehdä lapsellenne selväksi heti lähtöruudusta, että muita ei saa kiusata ja ahdistella. Se on väärin ja riippuen uhrista se voi aiheuttaa henkiset arvet, joiden paranemiseen voi mennä pitkä aika, ja puhe voi olla vuosista.

Hyväksyisitkö sinä huoltajana ja vanhempana, että lapsesi käyttäytyy ilkeästi muita kohtaan? Ymmärrän kyllä, että he kaipaavat jännitystä elämään, mutta se pitää tehdä niin, että se ei aiheuta vahinkoa toiselle.
Kiusaaminen on iso ongelma Suomessa, koulussa ja niiden ulkopuolella. Valitettavasti se on johtanut myös itsemurhatapauksiin, koska kiusaaja ei ole ymmärtänyt lopettaa. Siihen pitää saada muutos.
Sen takia kurinpito on tärkeä osa kasvatusta, jotta he ymmärtävät, mikä on oikein ja väärin.

ANTTI IKONEN
Joutseno

Viikon kysymys

Onko jätteiden lajittelu vaivalloista

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä