0

Mielipidekirjoitus: Etelä-Karjala — hoivan paratiisiko?

Viime aikojen karut uutiset hoivapalveluyritysten laiminlyönneistä eivät ole voineet tulla kenellekään havainnoivalle ihmiselle yllätyksenä.
Yksityisiä rahantekolaitoksia nousee kuin sieniä sateella, eivätkä ne suinkaan tee hyväntekeväisyyttä vaan rahaa sijoittajille.

Tämä ongelma on kyllä laajalti tiedostettu jo vuosia sitten, mutta siihen ei ole haluttu puuttua riittävän tehokkaasti, vaan annetaan hoidettavien kärsiä.
Ongelma kattaa koko maan pois lukien tietysti armas Etelä-Karjala, jossa Tuula Karhulan mukaan (E-S 29.1.) on selvitty muutamalla huomautuksella, ja valvonta on totta kai riittävällä tasolla.
Uskoo ken haluaa, sama kuin pantaisiin pukki valvomaan kaalimaata.

 

Uskoo ken haluaa, sama kuin pantaisiin pukki valvomaan kaalimaata.

 

Toimintatavat ovat juurtuneet niin kauan ja syvälle, että siinä riittää satutäti-Saarikolle yllinkyllin työsarkaa.
Yritysten ja säätiöiden tapa toimia ympäri maan on välinpitämätöntä, inhimillisellä otteella tuotettua hyvää hoivaa saa etsiä. Hoitajien aika menee ruuanlaittoon, siivoamiseen ja pyykkihuoltoon, vaikka he haluaisivat tehdä koulutusta vastaavaa työtä.
Kuka voi olla niin sinisilmäinen ja uskoa, että meidän maakunnassa hoiva olisi yritysten toimintatapojen vastaista eli hyvää ja ihmisarvoa kunnioittavaa?

Rahanahneus on laajalle levinnyt sairaus nyky-yhteiskunnassamme, eikä sitä voi eikä saa hyväksyä.
Hoitajamitoituksen kirjaaminen lakiin olisi pieni askel oikeaan suuntaan. Ihmetystä herättää erään puolueen vastustus. Jokainen miettiköön tykönään syitä siihen.
Arvon kansalaiset, pitäkää itsestänne ja toisistanne huolta. Jokainen ihminen on hyvän ja inhimillisen hoivan arvoinen ikään, sukupuoleen tai vammaan katsomatta.

TAIVAANRANNAN MAALARI
Joutseno

Viikon kysymys

Arvostatko kotimaista ruoantuotantoa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä