0

Seurakunnat yhteen aikaisintaan 2021

Lappeenrannan seurakuntayhtymä lähtee selvittämään seurakuntien yhdistymisen mahdollisuuksia.
Selvitystyön tekee Kirkkopalvelut ry:n kehittämiskonsultti Sami Lahtiluoma. Yhteinen kirkkoneuvosto jätti Lahtiluoman viime kokouksessaan valitsematta, sillä Kirkkopalvelujen tarjousta pidettiin liian hintavana. Palkkiosta päästiin kuitenkin jatkoneuvotteluissa yhteisymmärrykseen.
Selvitys on tehtävä yhdeksässä kuukaudessa, joiden aikana käydään läpi kaikki seurakunnat, työmuodot ja luottamuselimet. Selvityksen valmistumisen jälkeen asiaa käsitellään seurakuntayhtymän ja seurakuntien luottamuselimissä, hiippakunnan eri toimielimissä sekä henkilöstökokouksissa. Prosessin arvioidaan kestävän lausuntokierroksineen kaksi vuotta.
Jos yhdistymiseen päädytään, se tapahtuu aikaisintaan vuoden 2021 alussa.

 

Viikon kysymys

Kaipaatko apua digilaitteiden käyttöön?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä