0

Vaalit lähestyvät, mikä ohjaa äänestyskäyttäytymistäsi?

Eduskuntavaalit käydään sunnuntaina 14. huhtikuuta. Varsinaista vaalipäivää ennen voi äänestää ennakkoon, kotimaassa 3. – 9.4. Viimeistään 14.3., kun ehdokasasettelu vahvistetaan, on selvillä, ketä vaaleissa voi äänestää. Vaan kumpi ohjaa äänestyskäyttäytymistäsi enemmän: henkilö vai puolue? Vastaa kyselyymme ja kommentoi.

Äänestätkö ensisijaisesti..?

 • Puoluetta (57%, 28 ääntä)
 • Henkilöä (43%, 21 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 49

Loading ... Loading ...

 

7 kommenttia aiheesta “Vaalit lähestyvät, mikä ohjaa äänestyskäyttäytymistäsi?

 • 21.2.2019 at 10:38
  Permalink

  Nyt kun päästiin vaaliaiheesen niin suuri pelonaiheeni on että sdp ja vihreät on ja vielä vasemmistoliitto olisi 3 kärkipuoluetta ja näin meille koittaa ankeat ajat.

 • 24.2.2019 at 09:57
  Permalink

  Ajattelin, etten julkaise omaa kantaani, mutta kun tuossa edellinen on noin maininnut, niin voin kernaasti yhtyä häneen. Juuri nuo 3 puoluetta, joihin en koskaan koskisi. Vaikka nämä nykyiset vallassa olevat ovat leikanneet ja kiristäneet, suosineet yrittäjiä, niin ei ole valtion velkaa kasvattaneet , kuten nämä 3 tekisivät kansaa miellyttääkseen. Nykyistä pääministeriä ja liikenneministeriä en tosin haluaisi enää.

  • 26.2.2019 at 14:37
   Permalink

   Itse asiassa tietosi ovat vääriä. Vuodesta 2003 lähtien Suomen hallitukset ovat olleet keskusta- ja kokoomusjohtoisia. Lopputuloksena valtionvelka kasvanut 63 320 eurosta 104 973 euroon eli lähes tuplaantunut. Samaan aikaan tuloerot ovat kasvaneet ja sosiaaliturva heikentynyt. Suomea yksityistetään kovaa vauhtia. Rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät.

   Oikeisto eli kokoomus ja keskusta ajavat aina suurten yritysten ja rikkaiden asioita. Jos kuulut jompaan kumpaan ryhmään, heitä ehkä kannattaa äänestää (etenkin, ellei henkilökohtainen moraalisi ole kovin korkea). Jos et kuulu kumpaankaan edellä mainittuun ryhmään, oman ja yhteisen edun nimissä, suosittelen äänestämään jotain muuta puoluetta.

 • 25.2.2019 at 08:36
  Permalink

  Puolue edellä mennään, koska on sellaisia puolueita, joita en koskaan äänestäisi.

 • 27.2.2019 at 09:35
  Permalink

  Itseasiassa Frida katsoppa edellistä hallituskautta jolloin SDP oli pääministeri puolue tuli 100000 uutta työtöntä ja muut sälät päälle ja valtion velka ei suinkaan pienentynyt.

  Edelleen SDP vie meidät tuhoon.

  • 27.2.2019 at 11:57
   Permalink

   Olet oikeassa ”voivoi”. Lipposen hallitusten aikaan 1995-2003 valtionvelka kasvoi 60 121 miljoonasta eurosta 63 320 miljoonaan euroon. Bruttokansantuotteeseen suhteutettuna velka tosin pieneni 61%:sta 41%:iin.

   Ei taida olla meillä Suomessa oikein optimaalista puoluetta tällä hetkellä, kaikissa joku vika. Mutta se harha, että oikeisto jotenkin vähentäisi valtionvelan määrää, on tärkeä korjata. Joka maassa ainakin Euroopassa valtioiden velan määrä on oikeistohallitusten aikana lisääntynyt huomattavasti ja ne rahat ovat ohjautuneet yksityisiin taskuihin veroparatiiseihin.

 • 7.3.2019 at 07:42
  Permalink

  Äänestän puoluetta, jonka ehdokas ei täytä taskujaan yhteisillä verovaroilla. Luottamustoimessa valtuutettu edustaa äänestäjiään, eikä ole virassa kahmimassa etuja itselleen. Jokainen ehdokas on ilmoittautunut vapaaehtoisesti ajamaan yhteisesti sovittuja asioita. Tällä menolla luottamusasema ja virkasuhteet sotkeutuu ja vaalipropagandan maksaa äänestäjä.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Millä maksat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä