0

Paikallislehtien yhteinen Vaaliplussa-liite kertoo maaliskuussa eduskuntavaaliasiaa

ESV-Paikallismediat Oy:n yhdeksän paikallislehteä tuottavat yhteisen eduskuntavaaliliitteen. Vaaliplussa julkaistaan lehtiyhtiön kaikkien lehtien, myös Joutseno-lehden, välissä torstaina 28. maaliskuuta.
Vaaliplussassa haastatellaan muun muassa äänestäjiä ja vaalien talkootyöntekijöitä eri puolilta vaalipiiriä ja kuulostellaan puolueiden poliittisilta toimijoilta, millaiset teemat tulevissa vaaleissa nousevat esille.
Joutseno-lehdessä julkaistaan tästä päivästä lähtien viikoittain yhden joutsenolaisen kansanedustajaehdokkaan haastattelu.

Eduskuntavaalit huhtikuussa

Eduskuntavaalit järjestetään 14. huhtikuuta. Kaakkois-Suomesta valitaan eduskuntaan 17 kansanedustajaa.
Joutseno-lehden verkkosivuilla joutsenolehti.fi on vaalisivusto Eduskuntavaalit 2019. Sinne kootaan vaaliaiheisia juttuja ja mielipidekirjoituksia.
Verkkosivuilla Joutseno-lehti julkaisee kaikkien eteläkarjalaisten ehdokkaiden mielipidekirjoitukset ja paperilehdessä ensisijaisesti joutsenolaisten ja muiden lappeenrantalaisten ehdokkaiden kirjoituksia tilojen mukaan.

Yksi kansanedustaja Joutsenosta

Kaakkois-Suomen vaalipiiriin kuuluvat Enonkosken, Haminan, Heinäveden, Hirvensalmen, Iitin, Imatran, Joroisten, Juvan, Kangasniemen, Kotkan, Kouvolan, Lappeenrannan, Lemin, Luumäen, Miehikkälän, Mikkelin, Mäntyharjun, Parikkalan, Pertunmaan, Pieksämäen, Puumalan, Pyhtään, Rantasalmen, Rautjärven, Ruokolahden, Savitaipaleen, Savonlinnan, Sulkavan, Taipalsaaren sekä Virolahden kunnat.

Vaalipiirin nykyiset kansanedustajat ovat joutsenolaisen Jani Mäkelän (ps.) lisäksi Juho Eerola (ps.), Antti Häkkänen (kok.), Heli Järvinen (vihr.), Anneli Kiljunen (sd.), Jukka Kopra (kok.), Hanna Kosonen (kesk.), Suna Kymäläinen (sd.), Jari Leppä (kesk.), Jari Lindström (sin.), Sirpa Paatero (sd.), Markku Pakkanen (kesk.), Satu Taavitsainen (sd.), Kimmo Tiilikainen (kesk.), Lenita Toivakka (kok.), Ari Torniainen (kesk.) ja Kaj Turunen (kok.).

ESV-Paikallismedioiden lehdet ilmestyvät Etelä-Savossa, Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa. Nuo kolme maakuntaa muodostavat yhteisen Kaakkois-Suomen vaalipiirin. 2013 perustettua vaalipiiriä käytettiin ensimmäisen kerran viime eduskuntavaaleissa vuonna 2015.

JANNE TIAINEN

 

Vaalien tärkeitä päivämääriä
Ehdokashakemusten jättöpäivä 5.3.2019.
Ehdokasasettelun vahvistaminen 14.3.2019.
Ennakkoäänestys toimitetaan kotimaassa 3.—9. huhtikuuta ja ulkomailla 3.—6. huhtikuuta.
Varsinainen vaalipäivä 14.4.2019.
Tulosten vahvistaminen 17.4.2019.

Viikon kysymys

Tarvitaanko Joutsenoon tekojää?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä