0

Kirkonkellot soivat talvisodan päättymisen muistoksi, ja nelosluokkalaiset kuulivat faktaa talvisodasta

Joutsenon koulun neljäsluokkalaset kuuntelivat Pekka Lukkaria, Pertti Vuorta ja Jouko Nikamaata sekä ottivat osaa keskusteluun keskiviikkona Joutsenohallin edustalla. Matti Martikan muistohiihtoa vietettiin jälleen talvisodan päättymispäivän muistoksi, ja kello 11 kirkonkellotkin kunnioittavat tilaisuutta.

Oppilaat saivat kuulla talvisodan faktoista tavallisen sotamiehen kannalta. Nikamaa esitteli pystykorvaksi ja Ukko-Pekaksikin kutsuttua sotilaskivääriä m/39, jota Suomen puolustusvoimat käytti ja jollaiseen hän itse tutustui varusmiesaikoinaan. Aseen lukon Nikamaa kertoi osaavansa yhä purkaa, mutta kokoon hän ei kuulemma sitä välttämättä enää saisi.

 

Jouko Nikamaa esitteli koululaisille asetta, jollaista talvisodassa käytettiin. Nikamaan vieressä Pekka Suonsivu. Kuva Sari Pullinen

Iia Kurikka sai kunnian ensimmäisenä kokeilla vanhoja suksia, jotka Pekka Lukkari auttoi hänelle jalkaan. Luistoa olisi pitänyt saada jollain konstilla lisää, sillä ensimmäiset potkut olivat tuiskahduttaa tytön nenälleen. Mutta sittenkin hänestä hankalinta oli suksien pituus, sillä suksien kanssa kääntyminen tuntui vaikealta.

SARI PULLINEN

Viikon kysymys

Luetko kesällä enemmän kuin talvisaikaan?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä