0

Kelirikosta ennustetaan normaalia vaikeampaa

Kaakkois-Suomeen ennustetaan normaalia vaikeampaa kelirikkotilannetta. Sademäärät ovat olleet talvikaudella suuret ja pohjaveden pinnat ovat korkealla. Lämpötilan kohotessa jäätyneet tierungot alkavat sulaa aloittaen kelirikkokauden.
— Päällysteiden kunto on paikoin kärsinyt talven aikana pahasti. Laskevan päällysterahoituksen myötä huonokuntoisten jaksojen määrä kasvaa erityisesti vilkkaimman tieverkon ulkopuolella, kertoo Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen kunnossapitoyksikön päällikkö Tuomas Vasama tiedotteessa.
Kelirikon vakavuus riippuu silti suurelta osin kevään säistä. Kuiva ja aurinkoinen sää sekä yöpakkaset, jolloin tiet kuivuvat sulamisen tahtiin, pitävät uhkaavan kelirikon kurissa.

OLLI-PEKKA HÄRMÄ

Viikon kysymys

Osallistutko Kauneimpiin joululauluihin?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä