0

Pentti Belinskij sai hopeisen Veteraanivastuun ansioristin aktiivisuudestaan Sotiemme Veteraanit -keräyksissä

Etelä-Karjalan Sotiemme Veteraanit -keräyspiiri jakoi Veteraanivastuu ry:n myöntämät ansioristit keräyksissä ansioituneille 13. maaliskuuta Lappeenrannassa.
Varusmiehet ja -naiset ovat kiertäneet lippaiden tai listojen kanssa, ja paikalliset ovat avustaneet heitä. Uusi Veteraanivastuun ansioristi on kiitoksen osoitus paikallisille vapaaehtoisille keräyksien avustajille.

Pentti Belinskij sai hopeisen ansioristin. Siihen tarvitaan seitsemän vuotta osallistumista, ja kultaiseen kymmenen.
Kultaisen ansioristin saivat Pentti Pylkkö Savitaipaleelta sekä Erkki Pulli ja Jarmo Ruti Lappeenrannasta.

Ansioristit jaettiin nyt ensimmäistä kertaa Lappeenrannassa. Osa palkittavista saa huomionosoituksen myöhemmin omalla paikkakunnallaan.
Etelä-Karjalassa kerääjät ovat olleet Maasotakoulusta, Karjalan Prikaatista sekä Raja- ja merivartiokoulusta. Tuotto on jaettu jäsenmäärien suhteessa Etelä-Karjalan Sotaveteraanipiirille, Sotainvalidien Kymen piirille sekä Rintamaveteraanit ry Kymen piirille. Piirit ovat jakaneet varat edelleen omille yhdistyksilleen.
Sotiemme Veteraanit, johon kuuluvat Sotainvalidien Veljesliitto, Suomen Sotaveteraaniliitto ja Kaatuneitten Omaisten liitto, ovat keränneet varoja veteraaneilleen vuodesta 2006.

Etelä-Karjalan ensimmäiset Veteraanivastuun ansioristin saajat ovat Pentti Pylkkö (vas.), Pentti Belinskij, Erkki Pulli ja Jarmo Ruti.

SARI PULLINEN

Viikon kysymys

Oletko saanut taksin aina sitä tarvitessasi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä