0

Tulevana viikonloppuna seurataan kevään etenemistä erityisesti lintutorneissa

Luonto-Liiton kevätseurantasivut netissä kertovat, että Turussa kukkivat jo sinivuokot. Etelä-Karjalasta havaintoja on sivuille merkitty muutama: töyhtöhyyppiä ja laulujoutsenia on nähty sekä Rautjärvellä että Savitaipaleella.

Tänä vuonna Luonto-Liiton teemoja ovat vesimittari, hauen kutu, tiira, rentukka ja veneitten pääsy vesille.

Luonto-Liiton sivuille voi ilmoittaa havaintoja milloin tahansa. Erityisesti luontoa tarkkaillaan erikseen nimettyinä kevätseurantaviikonloppuina. Seuraavat ovat tuleva viikonloppu eli 30.–31. maaliskuuta, ja sen jälkeen 13.–14. huhtikuuta, 27.–28. huhtikuuta, 11.–12. toukokuuta, 25.–26. toukokuuta ja 8.–9. kesäkuuta.

30.—31.3. kevättä tarkkaillaan lintutorneissa ympäri maan.

SARI PULLINEN

Oletko tehnyt keväthavaintoja?

 • Kyllä (73%, 27 ääntä)
 • En (27%, 10 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 37

Loading ... Loading ...

 

4 kommenttia aiheesta “Tulevana viikonloppuna seurataan kevään etenemistä erityisesti lintutorneissa

 • 27.3.2019 at 14:30
  Permalink

  Pöly näkyy sisällä ja ikkunoiden lika. Mutta sitten se ihana valoisuus ja auringonpaiste. Oikein en ole vielä kuullut lintujen sirkuttelua, että ei taida vielä olla kuitenkaan kevät niin pitkällä.

 • 28.3.2019 at 11:08
  Permalink

  Todella fiksu kysely!!!!!!!!!!!!!!!!

 • 2.4.2019 at 05:23
  Permalink

  Pellon yli vain hiihtelin aamuisella hangella: jo kuuntelin mustarastasta kohisevalla kevätpurolla. Ensimmäinen valkoinen lokki taivaan sinisyyttä vasten sykähdytti mieltä. Palasin hyvillä mielin kotiin retkisaaliinani pajun oksia ojan varrelta. Kotipihalla havaintona variksen harkitsema saalis: risu vaahterasta pesätarpeiksi.

 • 3.4.2019 at 11:28
  Permalink

  Tunnistan lintuja niin huonosti, että en erota joukosta kevään ensimmäisiä muuttolintuja. Mutta eikö lokkeja ole näillä huudeilla talvellakin? Pientareilla on kait vielä liikaa lunta, että leskenlehdet kukkisivat.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Kaipaatko apua digilaitteiden käyttöön?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä