0

Nuorten innostus puutarhanhoitoon kasvaa, ja he haluavat viljellä hyötykasveja

Suomalaisista yli 70 prosenttia harrastaa puutarhaa. Etenkin nuoret ja kaupunkilaiset ovat yhä enemmän siitä kiinnostuneita. Eniten on kasvanut alle 35-vuotiaiden kiinnostus. Nuoret haluavat kasvattaa syötäviä kasveja.

Tärkein harrastajaryhmä on yli 35-vuotiaat naiset. He kuluttavat harrastukseensa eniten rahaa.

Suomalainen talous käytti viime vuonna keskimäärin 292 euroa puutarhaan. Puolet siitä meni  kasveihin, multaan ja lannoitteisiin, toinen puoli koneisiin, kalusteisiin ja kasvihuoneisiin. Kaksi edellistä kasvukautta ovat olleet poikkeuksellisia. 2017 sateinen ja viileä kesä heikensi myyntiä. Viime vuoden helteet innostivat ostamaan taimia, mutta kuivuus laski intoa.

Tulevan kevään trendi on luonnonmukaisuus. Kiinnostusta on kierrätys- ja luonnonmukaisiin tuotteisiin ja ympäristöä vaaliviin ratkaisuihin.
Myymälöistä etsitään perhos- ja mehiläiskasveja,  hyötykasveja, kasvi- ja kasvuhuoneita ja tekniikkaa. Puutarhoissa leikitään valoilla, ja siellä hyrräävät robottileikkurit. Puutarhatutkimuksen teki Kantar TNS.

SARI PULLINEN

Innostaako puutarhaharrastus?

  • Kyllä (56%, 20 ääntä)
  • Ei (44%, 16 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 36

Loading ... Loading ...

Viikon kysymys

Osallistutko Kauneimpiin joululauluihin?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä