0

Sisäilmaongelmista kärsivän Korvenkylän koulun tilanne aiheutti mielipiteiden vyöryn kaupungintalolle

Korvenkylän koulun sisäilmaongelmista ja koulunkäynnin järjestämisestä saapui Lappeenrannan kaupungin kirjaamoon runsaasti mielipiteitä, yhteensä 85 kappaletta.
Yksi niistä oli Korvenkylän koulun vanhempainyhdistyksen lähettämä. Yhdistys haluaa pitää Korvenkylässä oman koulun ja kannattaa kaupungin esittelemää vaihtoehtoa 4.

Siinä nopeana ratkaisuna hankittaisiin koulutiloiksi tilaelementit ja jatkossa vanha koulu peruskorjattaisiin tai rakennettaisiin uusi vuonna 2025. Tämä vaihtoehto aiheuttaisi yhdistyksen mielestä lapsille mahdollisimman vähän muutoksia.
Yhdistys sanoo, ettei lapsia ”saa hajasijoittaa ympäri maakuntaa”. Yhtenä vaihtoehtona kaupunki on esittänyt lasten siirtämistä Joutsenon päiväkotiin tai Joutsenon koulun väistötiloihin Imatralle.

Yhdistys kaipaa edelleen selkeämpää selvitystä koulun ongelmista. Tammikuussa pidetyssä infotilaisuudessa heidän mukaansa kerrottiin, etteivät sisäilmaongelmat vaadi kiireellisiä ratkaisuja, mutta 1. huhtikuuta tarjolla oli vain siirtyminen pois koulusta.

Perusteluina kannanotolleen yhdistys tarjoaa useita kaupungin jo tekemiä suunnitelmia.
Yksi niistä on taajaman osayleiskaavoitus, jonka yhteydessä tavoitteiksi on asetettu taajamarakenteen tiivistäminen ja palveluiden turvaaminen. Lisäksi siinä mainitaan, että Korvenkylä kuuluu väestöltään Lappeenrannan kasvaviin suuralueisiin.

Vuoteen 2030 mennessä Joutsenon asukasluku kasvaisi noin 730 asukkaalla ja olisi yli 11 000. Yhdistys otaksuu, että Korvenkylällä on hyvät edellytykset saada merkittävä osa tuosta väestönlisäyksestä.
Luontoselvityksen mukaan Korvenkylän luonto on monipuolinen. Yhdistys näkee, että sinne sopii luontopainotteisen koulun sekä päiväkodin sisältävä oppimiskeskus.
Mielipiteet menevät lasten ja nuorten lautakunnan kautta kaupunkikehityslautakuntaan.

SARI PULLINEN

Viikon kysymys

Luotatko tekniikkaan?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä