0

Eksote esittää Joutsenoon yhtä maakunnan neljästä laajan palvelun sote-keskuksesta

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) hallitus esittää valtuustolle, että maakunnallinen palveluverkko pohjautuisi neljään laajan palvelun sote-keskukseen ja seitsemään hyvinvointiasemaan.
Joutsenossa olisi yksi laajoista sote-keskuksista, ja kolme muuta olisivat Lappeenrannassa Armilassa ja Sammonlahdessa sekä Imatralla.  Armilan sote-keskus muuttaisi keskussairaalan yhteyteen tapahtuisi arviolta vuonna 2023.

Joutsenon ja Sammonlahden keskuksissa on lääkäri- ja hoitajavastaanottoja kaikkina arkipäivinä, laboratorion näytteenottoa, sosiaalipalveluja ja palveluohjausta, suun terveydenhuoltoa sekä fysioterapia- ja lääkärikäynnin korvaava fysioterapeutin tuki- ja liikuntaelinsairauksien vastaanottoa.

Kaikissa kunnissa säilyvät myös kotihoito, kotikuntoutus sekä muut kotiin vietävät palvelut ja sitä tukeva ensihoito, tehostettu palveluasuminen ja muut asumisen ratkaisut, neuvolat, kouluterveydenhuolto ja oppilashuolto.

Lisäksi Etelä-Karjalan keskussairaalan vanha osa remontoidaan. Muun muassa digitalisaation ja työhyvinvointiohjelmien avulla pyritään kattamaan alijäämät vuoden 2023 loppuun mennessä.
Tavoitteena on keskittää lyhytaikainen vuodeosastohoito koko maakunnan osalta pääosin keskussairaalaan.

Palveluverkkoesitys sisältyy vuosien 2019–2023 strategiaan, jota Eksoten hallitus esittää valtuustolle. Eksoten valtuusto päättää strategiasta 8. toukokuuta.

SARI PULLINEN

Viikon kysymys

Luotatko tekniikkaan?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä