0

Kuinka kovaa on tarpeeksi?

Kuutostien muuttaminen Lappeenrannan Selkäharjun ja Imatran Mansikkalan välillä sekaliikennetiestä moottoriliikennetieksi ei tuo muutosta suurimpaan sallittuun ajonopeuteen. Nopeusrajoitus pysyy sadassa kilometrissä tunnissa.
Maksimituntinopeuden nostaminen 120 kilometriin edellyttäisi Kuutostien statuksen korottamista moottoritieksi. Teoriassa tämä olisi vielä mahdollistakin; käytännössä tuskin ainakaan lähivuosina.
Hanke vaatisi poliittista myötämielisyyttä ja rahaa muun muassa meluntorjuntaan, sillä ajonopeuksien kasvaessa myös liikennemelu lisääntyy.
Nopeuksien nosto lyhentäisi matkustusaikoja, mutta liikenteen sujuvuuden ja kasvunäkymien valossa sille ei ELYn mielestä ole tarvetta.

Mutta mitä mieltä sinä olet? Haluaisitko ajaa Kuutostiellä kovempaa, riittääkö nykyinen satasen rajoitus vai ehtisitkö perille hitaamminkin? Vastaa kyselyymme ja kommentoi.

Riittääkö satanen?

 • Kyllä. (43%, 23 ääntä)
 • Ei. (43%, 23 ääntä)
 • Vähempikin vauhti piisaisi. (13%, 7 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 53

Loading ... Loading ...

 

4 kommenttia aiheesta “Kuinka kovaa on tarpeeksi?

 • 8.5.2019 at 20:34
  Permalink

  Miksi rakentaa hyviä teitå jos siellä pitää körötellä, otetaampa mallia Saksan moottoriteiltä.

 • 9.5.2019 at 07:39
  Permalink

  Suomen tiet ovat sen verran huonossa kunnossa ja joskus näyttää suomalaisten ajotaito muutenkin olevan niin ja näin , kun nelikaistasellakin päin kaiteita ajellaan. Ja vähänkin jos on keli ns. huono , niin eihän sitä osata ajella. Joten sitten vasta kun tiet siinä kunnossa ja jokainen autoilija todella osaa ajaa eikä kuvittele osaavansa , niin sitten voisi hyvillä keleillä olla 120 km, mutta ei enempää meidän teillä.

 • 9.5.2019 at 13:14
  Permalink

  Vosin kommentoida ”vauhdille”, että jo ehkä vuosikymmeniä Saksan moottoriteillä joka vuosi pärtsänneinä voi sanoa, että eihän meidän teistä voi edes puhua samana päivänä. Meillä railoa ja kuoppaa ym, mutta siis ihan eri Saksan tiet. Heidän ne tiet , mitkä eivät ole moottoriteitä, vaan siitä seuraavia , niin ovat nekin paremmassa kunnossa kuin meidän päätiet. Sekä vielä se liikennekulttuuri on ihan eri planeetalta kuin meillä. Tottakai sinne sopii se ajo vaikka ilman mitään rajoitusta. Sitten kun tiet samassa kunnossa ja opitaan sama ajotapa niin sitten voisi harkita.

 • 14.5.2019 at 13:04
  Permalink

  Hyvin riittää. Yli satasen vauhdissa bensankulutus kasvaa niin paljon, ettei sitä lompakko kestä.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Pitäisikö kaivoslakia tiukentaa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä