0

Taidatko rieskanpaiston, pidätkö kynttilää vakan alla vai löytyykö kilpailuviettiä taitoakin enemmän?

Joutsenolaislähtöinen runoilija Juho Nieminen haikailee Joutseno-lehden tämänviikkoisessa kolumnissa aidon ohrarieskan perään. Nieminen ehdottaa höpsötyksen ja rieskanpaiston MM-kilpailujen järjestämistä, sillä pitäähän ”kaikilla joutsenolaisilla olla tilaisuus edes silloin tällöin maistaa oikeaa rieskaa, vaikka kotoa ei löytyisi uunia ja taitoja”. Ja taitoja, turha niitä on piilossa pitää, Nieminen kannustaa.
Vaan miten on: jos joku järjestäisi Joutsenossa rieskanpaiston MM-kisat, osallistuisitko — vaikka et etukäteen taitoa osaisikaan?
Vastaa viikon kysymykseemme ja kerro rieskanpaistotaidoistasi ja -muistoistasi kommenttikentässä.

Osallistuisitko rieskanpaiston MM-kisoihin?

 • En. (En osaa leipoa rieskaa.) (43%, 23 ääntä)
 • Kyllä! (En osaa mutta opettelisin, koska kilpailuviettini on kova.) (25%, 13 ääntä)
 • En kehtaisi (vaikka taito on toki hyppysissä). (17%, 9 ääntä)
 • Ilman muuta (olenhan taitava rieskaleipuri). (15%, 8 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 53

Loading ... Loading ...

2 kommenttia aiheesta “Taidatko rieskanpaiston, pidätkö kynttilää vakan alla vai löytyykö kilpailuviettiä taitoakin enemmän?

 • 27.6.2019 at 13:59
  Permalink

  Jos olisi kilpailu leipoa kiekko kiekonheittoa varten, niin voisin osallistua. En ole mikään jauhopeukalo, eikä edes koskaan ole kauheasti keittiöhommat kiinnostaneetkaan. Sen verran osaa tehdä, ettei sentään valmista tarvitse aina kaupasta ostaa. Leipää en ole leiponut koskaan, eikä kiinnosta opetellakaan. Arvostan niitä henkilöitä, joilla on taito hyppysissä.

 • 28.6.2019 at 13:17
  Permalink

  Onko jollain resepti? Olen syntyisin Joutsenosta, ja äiti ja kaksi siskoani osasivat, ja helponnäköistä se oli. En vain millään muista, mitä siihen tuli!

Comments are closed.

Viikon kysymys

Arvostatko kotimaista ruoantuotantoa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä