0

Energiaverkot varautuu ukkosiin

Lappeenrannan Energiaverkot seuraa sääennusteita kohotetussa valmiudessa, sillä ukonilman on ennustettu jatkuvan myös lähipäivinä.
Eilinen ukkosmyrsky katkoi sähköjä eri puolilla yhtiön jakeluverkkoa. Lappeenrannan keskustaan kohdistunut ukkosmyräkkä voimakkaine raekuuroineen ei aiheuttanut sähköverkon häiriöitä keskustan alueella. Eniten häiriöitä oli Ylämaalla ja Joutsenossa: sähköttä oli pahimmillaan hetkellisesti reilut 3 000 asiakasta.
Ukkosmyrsky kaatoi puita sähkölinjoille sekä hajotti useita muuntajia.
— Viimeisen vuorokauden aikana olemme muun muassa vaihtaneet seitsemän muuntajaa, käyttöpäällikkö Antti Lintunen kuvaa poikkeuksellista työpäivää.

Soita viasta, jos tiedät aiheuttajan

Energiaverkot pyytää asiakkailtaan malttia yhteydenotoissa sähkökatkojen alkuvaiheessa. Vikapalvelunumeroon 020 690 401 kannattaa soittaa vain, jos tietää vian aiheuttajan, kuten sähkölinjaan nojaavan puun tai katkenneen sähköjohdon.
Energiaverkkojen sähköverkon tilaa voi seurata Energian nettisivujen häiriökartalta. Asiakas voi myös tilata vikakeskeytyksistä tekstiviestitiedotteen Energian nettisivuilta tai online-palvelusta.
Energia viestii tarvittaessa sähkökatkotilanteesta ja korjaustoimista säännöllisesti verkkosivuillaan ja somekanaviensa Facebookin ja Twitterin välityksellä.

Viikon kysymys

Ovatko sympatiasi työtaistelijoiden puolella?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä