0

Onko tekniikka kuin tuli: hyvä renki, mutta huono isäntä?

Korvenkylän jätevesivuoto on tuore esimerkki siitä, ettei tekniikka aina palvele ihmistä ja luontoa parhaalla mahdollisella tavalla. Tukkeutuneen viemärin takia arviolta 50 kuutiometriä puhdistamatonta jätevettä valui ylivuotoputkea pitkin vedenottamon lähellä sijaitsevaan altaaseen jokaikinen päivä. Vuoto jatkui kenenkään huomaamatta kahdeksan kuukauden ajan, koska ylivuotoputkessa ei ole anturia tai muuta tekniikkaa, joka hälyttäisi, kun putkeen ohjautuu jätevettä.

Onko sinulla kokemuksia tekniikan hyvistä ja huonoista puolista? Vastaa kyselyymme ja kommentoi.

Luotatko tekniikkaan?

 • Kyllä (57%, 13 ääntä)
 • En (43%, 10 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 23

Loading ... Loading ...

3 kommenttia aiheesta “Onko tekniikka kuin tuli: hyvä renki, mutta huono isäntä?

 • 22.7.2019 at 13:43
  Permalink

  Enpä oikein. Näkyy pettävän milloin mikäkin. Kauhulla oikein ajattelen, kun kaikki mahdollinen nykyään olisi hoidettava netissä. Rikolliset ovat valitettavasti aina askelen edellä, eli mitä kaikkea voi käydä. Ajatella , jos nämä käyttäisivät tuon kaiken nerouden johnkin hyödylliseen.

 • 22.7.2019 at 18:38
  Permalink

  Uutisen perusteella tapahtuma ei aiheutunut mistään tekniikan pettämisestä, vaan valvonnan puutteesta ja suunnittelusta, jossa pitää riskit ottaa huomioon. Onneksi ei pahempaa ole sattunut.
  Kuvituksena käytetystä kahdesta pultista, mutterista ja aluslevystä voi olla montaa mieltä. Ne eivät liity mitenkään tapauksessa kritisoituun tekniikkaan, vai? Sitäpaitsi photoshopattuaja, eivät ole edes oikeiden kiinnittimien näköisiä.

 • 24.7.2019 at 11:44
  Permalink

  Kyllä ja en. En ainakaan sokeasti. Mutta eipä tuota ilman tekniikkaakaan osaa olla ja jossain määrin siihen on pakko luottaa. Sitä paitsi ihminen on epäluotettava myös. Ja ihmisen tekeleitähän nuo tekniset vimpaimet ja vempeleet ovat. Hyvässä ja pahassa.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Arvostatko kotimaista ruoantuotantoa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä