0

Lippu salkoon lauantaina — Joutseno-päivät alkaa keskiviikkoiltana Aholassa maaseutumarkkinoilla

Tänään keskiviikkona 7. elokuuta avataan Joutseno-päivät kello 17 Aholan Nuorisoseuran talon pihapiirissä (Aholantie 752). Avaajina ovat rieskaemäntä Terttu Ahonen ja tulentalloja Matti Ahvonen.

Joutsenon pitäjän markkinoilla esittäytyvät Hiljan piha ja Vuoksen lautturi Imatralta sekä Joutsenon ja Lappeenrannan kalevalaiset. Paikalla on seppä töineen ja lampaita, sekä myynnissä leivinliinoja ja rieskoja ja Sotaa Joutsenossa 1918 -kirjoja.

Musiikkiakin kuullaan, ja Karoliina Ahtiainen leikittää lapsia kello 17.30, 18, 18.30 ja 19. Lapsia varten on myös satumainen polku.

Haastemölkkyottelussa kisaavat Imatran Kotiseutuyhdistys, Joutsenon Kotiseutuyhdistys ja Joutsenon karjalaiset. Aholan Nuorisoseura tarjoaa maksutonta pöytätilaa myyntiä, kirppismyyntiä ja toiminnan esittelyä varten.

 

Torstaina esitellään postimerkki

Torstaina 8. elokuuta Joutsenon kirjaston musiikkisalissa voi käydä tutustumassa Joutseno-aiheiseen postimerkkiin ja Lappeenrannan postimerkkikerhoon kello  10—13.

Ne, jotka ovat tilanneet uuden Joutseno-merkin, voivat samalla noutaa tilauksensa. Nähtävillä on postikortteja ja valokuvia Joutsenosta sekä tulitikkurasioiden etikettejä.

Illalla Jussi Seppänen ja Dominou tanssittavat Jänhiälän lavalla (Veromalammentie 12) alkaen kello 18.

Perjantaina 9. elokuuta kello 17–20 vietetään peli-iltaa Martikanpellon alakentällä (Kesolantie 32). Siellä pelataan petankkia, mölkkyä ja frisbeegolfia.

 

Lauantaina pääjuhla alkaa kirkon pihalta

Pääjuhla alkaa kirkon pihalla (Penttiläntie 1), jossa paljastetaan Joutsenon pitäjäkivi kello 9.30. Siellä kuullaan kotiseutuneuvos Pertti Vuoren tervehdys sekä Joutsenon julistaminen pitäjäksi. Sen suorittaa Lappeenrannan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Risto Kakkola.

Kello 10 alkaa pääjuhla torilla (Markkinatori). Tilaisuus avataan lipunnostolla ja kukkalaitteen viennillä 40-vuotiaalle Myrsky-patsaalle. Tervehdyssanat lausuu riemuylioppilas Mari Kiukas, ja riemuylioppilaat esittävät Joutsenon laulun.

Rieskaemännyys vaihtuu, ja Nuorisoseura Harmonikan lasten tanhuryhmä esiintyy.

Joutseno-lehti julkistaa vuoden joutsenolainen -äänestyksen tuloksen. Aikuisten tanhuryhmä esiintyy, samoin Joutsenon Naislaulajat. Karjalaisten laulu lauletaan yhteisesti.

Joutsenolaisten toivotaan huomioivan juhlapäivä nostamalla lippu salkoon.

 

Sunnuntaina vaihdetaan rieskoja

Sunnuntaina kello 9 kokoontuvat vaeltajat huntukivelle ja lähtevät siitä kohti kirkkoa kello 9.15. Joukkoon voi liittyä matkan varrelta. Kello 9.45 vaihdetaan rieskoja kirkonmäellä.

Kello 10 alkaa perinnejumalanpalvelus 1920-luvun kaavalla Joutsenon kirkossa (Penttiläntie 1).

Jumalanpalveluksen jälkeen nautitaan kirkkokahvit ja nähdään Päivi Lavikaisen Otan vakasta hunnun -esitys Joutsenon seurakuntakeskuksessa (Penttiläntie 5).

SARI PULLINEN

 

 

Viikon kysymys

Osallistutko Kauneimpiin joululauluihin?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä