0

Joutsenolaismiesten kutsunnat Lauritsalassa syyskuun lopulla

Puolustusvoimien aluetoimistot järjestävät asevelvollisuuslain mukaiset kutsunnat 15. elokuuta ja 13. joulukuuta välisenä aikana. Aluetoimistot pitävät kaikkiaan 455 kutsuntatilaisuutta 248 paikkakunnalla. Lappeenrannan-tilaisuudet pidetään 23. syyskuuta alkavalla viikolla Lauritsala-talolla.
Kutsuntoihin osallistuu tänä vuonna yhteensä noin 35 000 asevelvollista. Kutsunnat järjestetään kaikille tänä vuonna 18 vuotta täyttäville eli vuonna 2001 syntyneille miehille ja lisäksi niille, jotka eivät jostain syystä ole aikaisemmin osallistuneet kutsuntoihin.
Kutsunnoissa määritetään asevelvollisen sopivuus varusmiespalvelukseen eli palveluskelpoisuus sekä päätetään palveluksen aloittamisajankohta ja -paikka. Kutsunnoissa annetaan lisäksi tietoa asevelvollisen oikeuksista ja velvollisuuksista, eri joukko-osastojen palvelustehtävistä, aselajeista ja maanpuolustusvelvollisuudesta.
Asevelvolliset määrätään aloittamaan varusmiespalvelus tammi- tai heinäkuun saapumiserässä kutsuntoja seuraavan kolmen vuoden aikana. Suurin osa syksyllä kutsuntoihin osallistuvista aloittaa palveluksensa tammikuussa 2021.

Naiset hakevat maaliskuuhun mennessä

Naiset eivät osallistu kutsuntoihin, vaan naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen hakeneille järjestetään valintatilaisuudet vuosittain huhtikuussa.
Naiset voivat suorittaa asepalveluksen kaikissa aselajeissa Maa-, Meri- ja Ilmavoimien sekä Rajavartiolaitoksen joukko-osastoissa. Naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen pääsemisen edellytyksenä on Suomen kansalaisuus, 18—29 vuoden ikä palveluksen alkaessa sekä terveydentilan ja muiden henkilökohtaisten ominaisuuksien sopivuus sotilaskoulutukseen.
Palvelukseen voi hakea aikaisintaan sinä vuonna, kun täyttää 18 vuotta. Haku päättyy 1. maaliskuuta 2020.

Viikon kysymys

Tarvitaanko Joutsenoon tekojää?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä