0

Pääkirjoitus: Maisema avartui Joutsenon keskustassa

Iäkäs nainen katseli tiistaiaamuna edessään levittäytyvää Eekoon uutta pysäköintialuetta marketin ovien edestä ja totesi, että perimmäiseen parkkiruutuun on pitkä matka. Se tarkoittaa, että sekä marketin asiakkaille että myös torilla, kolmen sukupolven puistossa ja kirjastossa kävijöille tuli lisää pysäköintitilaa.
Vanhan marketrakennuksen katoaminen Joutsenosta avarsi keskustanäkymän uudenlaiseksi. Välitien pieni liikekiinteistökin ikään kuin siirtyi paremmalle kauppapaikalle, koska se näkyy nyt moneen suuntaan. Kun Keskuskadun varren puut ovat nyt saaneet mukavasti pituutta, keskusta näyttää etenkin näin kesäaikaan melko edustavalta.

 

Vanhan market-rakennuksen katoaminen Joutsenosta avarsi keskustanäkymän uudenlaiseksi.

Kaupunki on kehittänyt nimenomaan Keskuskatua bulevardimaiseksi pääväyläksi ja onnistunut siinä. Silti Saimaantiekin pysyy edelleen toisena paraatikatuna. Ainakin osa liikenteestä saapuu sitä pitkin Joutsenoon, ja kehittämissuunnitelmia tehtäessä on hyvä muistaa, ettei se tosiasia mihinkään muutu. Tähän asti Saimaantien kehittämistoimet ovat kuitenkin jääneet jonnekin 2000-luvun alun yrityksiin, jotka päättyivät mahalaskuun.
Seuraavaksi katse kääntyy tontille, jolta katosi Osuuspankin liikekiinteistö. Se ammottaa tyhjyyttään ja näyttää toimivan väliaikaisena varastointi- ja pysäköintialueena.
Soisi siihenkin rakennettavan jotakin keskeiselle paikalle soveltuvaa.

SARI PULLINEN

Viikon kysymys

Arvostatko kotimaista ruoantuotantoa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä