0

Onko jätteiden lajittelu vaivalloista?

Jätejakeita on useita ja joskus lajittelijalle voi tulla tenkkapoo: mihin astiaan jäte kuuluukaan. Vaihtoehtoja riittää, esimerkiksi biojäte, lasi, metalli, kartonki, paperi ja muovi.
Jätteiden oikea lajittelu on kuitenkin tärkeää niiden jatkokäytön kannalta. Lajitellusta jätteestä saadaan esimerkiksi teollisuuden tai mullan raaka-ainetta tai uusioenergiaa.

Onko jätteiden lajittelu vaivalloista? Vastaa kyselyymme ja kommentoi.

Onko jätteiden lajittelu vaivalloista

 • Ei (69%, 34 ääntä)
 • Kyllä (31%, 15 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 49

Loading ... Loading ...

3 kommenttia aiheesta “Onko jätteiden lajittelu vaivalloista?

 • 22.8.2019 at 08:22
  Permalink

  Kyllähän sitä lajittelee, mutta on vaivalloista. Kuskaa lehdet, metalli, lasi ym. kirkolle asti Lampikankaalta. Sitten tulee mieleen ylipäätään muusta lajittelusta, että meneekö todella aina jäteauton mukana kaikki oikeeseen paikkaan vai kipataanko lopulta kaikki samaan? Ja vielä se, että me koitamme tehdä mahdollisesti kaikkemme ja osa yrittäjistä sitten kippaa öljyjä ym. mihin sattuu.

 • 23.8.2019 at 16:48
  Permalink

  Kyllä on jätteiden lajittelu vaivalloista, kun ei kaikissa Ekorinki-keräyspisteissä (esim. Pulpilla) ole edes muovinkeräystä, vaan pitää muistaa viedä keskustaan asti muovit. Täällä ei ole edes tekstiilinkeräystä, jolloin uffin keräykseen näyttää väki laittavan lumppuakin.

 • 27.8.2019 at 10:07
  Permalink

  Jätteiden asianmukainen lajittelu vaatii tilaa keittiöön tai muualle kotiin, mutta siitä tulee kyllä hyvä mieli. Olen vastikään havahtunut siihen, kuinka valtavasti muovijätettä kertyy.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Saako koulu- ja päiväkotiverkkoa karsia?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä