0

Syksy ajaa linnut liikkeelle — kiinnostavatko muuttajien touhut?

Maaseudun rauhan rikkoo nyt eri puolilla Joutsenoa syysmuuttoon valmistautuvien hanhien kaakatus.
BirdLife Suomen Tiira-tietokantaan on viikon sisään ilmoitettu lukuisia havaintoja monituhatpäisistä valkoposkihanhiparvista eri puolilta Joutsenoa, ennen muuta Konnunsuolta ja muualta alapitäjiltä. Muistakin hanhilajeista ja muuttolinnuista on tehty havaintoja mutta selvästi pienemmissä parvissa.
Hanhien parveilu on houkutellut levähdysalueille myös petolintuja. Konnunsuolla bongattiin viikko sitten parhaimmillaan kahdeksan merikotkaa samalla kertaa, Leppälässäkin seitsemän.

Kiinnostavatko muuttolintujen puuhat sinua? Vastaa kyselyymme ja kerro kommenttikentässä mahdollisista lintuhavainnoistasi.

Seuraatko lintujen syysmuuttoa?

 • En (52%, 22 ääntä)
 • Kyllä (48%, 20 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 42

Loading ... Loading ...

3 kommenttia aiheesta “Syksy ajaa linnut liikkeelle — kiinnostavatko muuttajien touhut?

 • 25.9.2019 at 22:10
  Permalink

  Valitettavasti tulee pakosta seurattua kun tuhoavat pellot lähtiessään

 • 30.9.2019 at 10:26
  Permalink

  Kyllähän tuhansien muuttolintujen aurat ovat vaikuttava näky. Ihaillen tulee niitä katsottua aina, kun kohdalle sattuu. Harvoin kuitenkaan vasiten lähden lintuja bongaamaan. Joinakin syksyinä olen käynyt pellonlaidalla katsomassa, kun hanhet järjestäytyvät lähtemään matkaan ja kiertävät kehää taivaalla. Siinä on jotain maagista. Ja se ääni!

 • 2.10.2019 at 08:24
  Permalink

  Odotan aina näkeväni kurkiauran tai joutsenia, mutta useimmiten näkemäni muuttajat ovat sorsia. Lajista huolimatta muuttolintuparvet merkitsevät aina kesän päätöstä ja hyvästejä. Ihmetellä täytyy, kuinka linnut vaistojensa varassa osaavat lentää sinne, missä niiden on hyvä talvehtia.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Hamstraatko?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä