0

Pääkirjoitus: Turvallisuus on perustuslaillinen oikeus

Kuopiossa tapahtuneen kouluiskun jälkeen radio Yle Ykkösen Ykkösaamussa sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) kertoi, että hallituksen ensi vuoden budjettiesityksessä poliisille on osoitettu lisää resursseja. Hänen mukaansa niillä on tarkoitus vahvistaa erityisesti ennalta ehkäisevää toimintaa.

Kaikille kuuluu turvallinen elinympäristö. Poliisi ja muut viranomaiset tekevät jatkuvasti näkymätöntä, ennalta ehkäisevää työtä sen takaamiseksi.

Mikään systeemi ei ihmisten yhteiskunnassa voi olla aivan aukoton, mutta turvallisuuden eteen on tehtävä kaikki voitava.

 

Mikään systeemi ei ihmisten yhteiskunnassa voi olla aivan aukoton.

 

Joutsenossa käytiin viime viikolla tärkeää turvallisuuskeskustelua. Siellä asukkaat ja viranomaiset yhdessä totesivat, että turvallisen asuinympäristön perustukset valetaan kodeissa.

Kun lasten perusturvallisuudesta pidetään huolta, heillä on mahdollisuus kasvaa tasapainoisiksi aikuisiksi. Tasapainoinen ihminen pystyy rakentamaan oman elämänsä tyydyttäväksi ja elämään sovussa ympäristönsä kanssa.

Keskustelussa kävi ilmi myös se, että poliiseja tarvittaisiin lisää. Kun eduskunta ensi viikolla alkaa keskustella ensi vuoden valtion budjetista, toivottavasti turvallisuuskysymykset nähdään resursoimisen arvoisina.

SARI PULLINEN

Pitäisikö poliisien määrää lisätä?

 • Kyllä (93%, 57 ääntä)
 • Ei (7%, 4 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 61

Loading ... Loading ...

 

2 kommenttia aiheesta “Pääkirjoitus: Turvallisuus on perustuslaillinen oikeus

 • 7.10.2019 at 10:19
  Permalink

  Ihmettelen, jos joidenkin mielestä ei tarvitse. Jos ihmiset eläisivät ohjeiden ja lakien mukaan, niin ei tarvittaisikaan, mutta koska näin ei ole , niin ilman muuta tarvitaan. He turvaavat sentään meidän elämäämme ja siitä olen iloinen , että onneksi sentään heihin voi luottaa maassamme ja vielä jopa on kunnioitusta heitä kohtaan. Näin pitää ollakin!!!

 • 9.10.2019 at 10:03
  Permalink

  Kyllä järjestyksenvalvonta ja turvallisuuden takaaminen kuuluvat poliisille, sitä varten se on olemassa. Turha siis sanoa, ettei häiriöihin puuttuminen olisi poliisin asia, koska heillä on muutakin työtä. Poliisien määrää toivottavasti päättäjät pohtivat tarkkaan ja tekevät oikeat johtopäätökset.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Oletko multasormi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä