0

Mielipidekirjoitus: Joutsenon hyvinvointiaseman puolesta kerätään nimiä adressiin

Eksote eli Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri on kovien  säästöpaineiden edessä. On mietittävä hyvin monenlaisia ratkaisuja suuren alijäämän kattamiseksi.
Varmaankin kaikki mahdollinen on käytävä läpi ja etsittävä parhaat ja tuloksia tuottavat ratkaisut. Tässä kohtaa meidän joutsenolaisten valtuutettujen syvä huoli herää hyvinvointiasemamme (entinen terveyskeskus) tulevaisuudesta.

Meille tämä lähipalvelu on tärkeä monessakin mielessä. Hyvinvointiasema sijaitsee meille joutsenolaisille kohtuullisen matkan päässä ja helposti saavutettavissa, ja lääkäriin pääsee lyhyessä ajassa. Myös laboratorio, terveydenhoitajan vastaanotto ja fysikaalinen hoito ovat tärkeitä palveluja.
Harmi vain, että röntgeniin täytyy mennä keskussairaalaan asti, sekin oli aikaisemmin Joutsenossa. Julkisen liikenteen yhteydet kaupungin keskustaan ovat heikot ja kesäaikaan lähes olemattomat. Tämäkin seikka puoltaa oman hyvinvointiasemamme sijaintia Joutsenossa.

Tämä yhteinen huoli sai meidät joutsenolaiset valtuutetut toimimaa n asian hyväksi. Keräämme nimiä asian puolesta adressin muodossa seuraavissa paikoissa: Joutsenon apteekki, Joutsenon S-Market, K-Market Pirana keskustassa ja K-Market Pulpilla, lisäksi myös Iso Eväs Korvenkylässä.

Toivomme laajaa osallistumista asian puolesta allekirjoituksin niin päättäjien kuin hyvinvointiaseman vaikutusalueen asukkaiden keskuudessa. Aika, jolloin nimiä voi laittaa, on 8.—19. lokakuuta 2019.  Sen jälkeen adressit luovutetaan Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin päätöksentekijöille.

Näillä ajatuksilla

Riitta Munnukka (kesk.), Risto Kakkola (sd.), Jani Mäkelä (ps.), Tuija Maaret Pykäläinen (vihr.), Juha Turkia (ps.), Antti Arminen (kesk.), Karoliina Ahtiainen (kesk.)

Kirjoittajat ovat Lappeenrannan kuntapäättäjiä.

Pelkäätkö Joutsenon hyvinvointiaseman lakkauttamista?

 • Kyllä (84%, 113 ääntä)
 • En (16%, 21 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 134

Loading ... Loading ...

5 kommenttia aiheesta “Mielipidekirjoitus: Joutsenon hyvinvointiaseman puolesta kerätään nimiä adressiin

 • 9.10.2019 at 14:17
  Permalink

  Ensinnäkin inhoan sanaa pelkään aina jotakin, mutta siis en pelkää , mutta olen sanonut, että niinhän siinä voi käydä. Valitettavasti! Juuri kun alkaisi itse ehkä tarvitsemaan , kun pääsee työelämästä ja loppuu työterveys. Niinhän se kävi , että korot olivat korkeat kun oli asuntolainaa, ja kun ei ole ollut enää aikoihin, niin korot on matalalla. Kun lapsen lapsilisät loppuivat aikanaan niin taisi olla että vuoden verran oli päässyt nauttimaan niistä ns. suuremmista. Joten tätä rataa kun menee, niin terveyskeskus loppuu juuri taas.

 • 9.10.2019 at 14:51
  Permalink

  Kymmenvuotisena kesäasukkaana olen ollut perheeni kanssa asiakkaana useamman kerran hyvin kiitollisena paikallisen terveyskeskuksen olemassaolosta!

 • 9.10.2019 at 22:16
  Permalink

  Nyt täältä Joutsenosta ollaan ajamassa kaikkia terveyspalveluja alas vauhdilla mielenterveys-ja päihdekuntoutijien päivätoiminta lopetetaan ensi vuonna.Miten ihmisten labrat,haavahoidot ja perusterveyden huolto jatkossa järjestyy,ihmisillä ei välttämättä ole rahaa lähteä Lappeenrantaan palveluja hakemaan.Joutsenon Hyvinvointi asemalla aina saanut hyvää hoitoa ja suht nopeasti.

 • 11.10.2019 at 07:42
  Permalink

  Huonolta näyttää hyvinvointiaseman tilanne. Itse olen miettinyt sitä, että miksei neuvolaa ole yhdistetty hyvinvointiaseman tiloihin. Toki sen korjauksiin upotettiin vastikään rahaa, mutta miksi maksaa kahden rakennuksen ylläpidosta, jos/kun esim. hammaslääkäripalveluja karsitaan ja asemalla jää huoneita tyhjäksi.
  Lapsiperheen äitinä olen pitänyt Joutsenoa ihanteellisena paikkana asua. Työpaikkoja, leipää ja sirkushuveja on kohtuullisella säteellä kahteen suuntaan, mutta läheltä löytyy hyvin välttämättömyydet perheelle – ruokakauppa, neuvola, lääkäri, kirjasto, päiväkoti ja koulu. Toivottavasti nämä saadaan pitää.

 • 14.10.2019 at 16:24
  Permalink

  Eksote jatkaa LPR kaupunngin linjalla, näivetetään Joutseno, kohta vain risupallot pyörii keskustassa.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Hamstraatko?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä