0

Tykkäätkö puuhastella kotosalla vai saako syksy sinut käpertymään sohvannurkkaan?

Tanskalaiset sen keksivät: hyggeilyn. Vaikeasti suomennettava termi on lääke pimeän vuodenajan aiheuttamaan vetämättömään oloon. Hyggeilyn idea on, että kotona voi hyvällä omallatunnolla tehdä sitä, mitä huvittaa – maata sohvalla, hiippailla yöpaidassa päiväsaikaan, kääriytyä vilttiin, nauttia kuumasta juomasta ja hyvästä kirjasta takkatulen lämmössä ja kynttilänvalossa – tai olla tekemättä mitään.

Kotoinen kotoilumme on hyggeilylle etäistä sukua. Sekin on kotona olemisesta nauttimista, mutta kotoilussa korostuu puuhastelu ja kotiin panostaminen.

Kumpaa sinä harrastat syksyisin, josko kumpaakaan? Vastaa kyselyymme ja kerro kommenttikentässä, millä konstein jaksat kaamosajan ylitse.

Kotoiletko?

 • En ymmärrä kysymystä. (48%, 21 ääntä)
 • Kyllä. (43%, 19 ääntä)
 • En, vaan hyggeilen. (9%, 4 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 44

Loading ... Loading ...

2 kommenttia aiheesta “Tykkäätkö puuhastella kotosalla vai saako syksy sinut käpertymään sohvannurkkaan?

 • 16.10.2019 at 21:08
  Permalink

  Syksy on siitä ihanaa aikaa että tälle vuodenajalle ei useinkaan ole mitään (positiivisia) odotuksia, ja siksi tuntuu että tästä nauttii vuosi vuodelta enemmän… Luontokin on kaunis ja puhutteleva kaikessa luopumisessaan. Vuoroin raitista ulkoilmaa ja kodin lämpöä 🧡

 • 17.10.2019 at 10:52
  Permalink

  Vastasin etten ymmärrä kysymystä, mutta hiukan oli ajatusta ja olisi pitänyt laittaa kotoileminen, koska olen enemmän puuhastelija kuin vaan olija. Syksy on inhottavin vuodenaika, kesä parhain ja etenkin jos lämpöä ja poutaa riittää. Seuraavaksi mukavin on talvi, etenkin jos on kunnon pakkastalvi, kevät tulee sitten. Se on usein loskainen , mutta onhan siinä tietysti se puoli, että saa jo odottaa kesää. Jokin matka syksyllä lämpösempään kuin täällä on avittaa, samoin näin jouluihmisenä se, että saa odottaa joulua . Näillä sitten koittaa päästä eroon tästä inhottavasta pimeästä kosteasta ajasta nimeltä syksy.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Arvostatko kotimaista ruoantuotantoa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä