0

SPR Veripalvelu saapuu Lappeenrantaan, päivystys Tirilän työväentalolla

SPR Veripalvelu järjestää verenluovutustilaisuuden Lappeenrannassa ensi viikolla. Veripalvelu päivystää Tirilän työväentalolla kahtena päivänä. Verta voi käydä luovuttamassa keskiviikkona 6. marraskuuta kello 13—18 sekä torstaina 7.11. kello 11—16.

Verenluovutussoveltuvuuteen liittyy useita väärinkäsityksiä, kuten että lääkitys, tatuoinnit, leikkaus tai ikä estäisi veren luovuttamisen.

Veripalvelun mukaan suurin osa lääkkeistä ei ole este verenluovutukselle. Lääkettä tärkeämpää on kertoa, mihin sairauteen tai vaivaan lääkettä käyttää.

Tatuoinnitkaan eivät estä verenluovutusta, kunhan tatuoinnin otosta on aikaa yli neljä kuukautta, pistoskohdan iho on siisti ja suoni näkyvissä. Sama varoaika koskee myös lävistyksiä, korvien rei’itystä, kestopigmentointia ja microbladingia.

 

Leikkauksen aiheuttama verenluovutustauko riippuu toimenpiteestä.

 

Leikkauksen aiheuttama verenluovutustauko riippuu toimenpiteestä. Terve ihminen voi luovuttaa verta 71-vuotissyntymäpäiväänsä asti. Ensiluovutus on kuitenkin tehtävä alle 60-vuotiaana. Lisäksi 65 vuotta täyttäneiden on verta luovuttaakseen käytävä verenluovutuksessa vähintään joka toinen vuosi.

Luovuttaakseen verta ei tarvitse tietää omaa veriryhmäänsä eikä muitakaan veriarvoja. Verenluovuttajia tarvitaan jokaisesta veriryhmästä.

Tirilän työväentalo sijaitsee osoitteessa Onninkatu 6, Lappeenranta.

Verta luovutetaan kerrallaan 450 millilitraa. Pussin täyttyminen kestää  viidestä kahteentoista minuuttia.

 

Luovutatko verta?

 • En (86%, 30 ääntä)
 • Kyllä (14%, 5 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 35

Loading ... Loading ...

4 kommenttia aiheesta “SPR Veripalvelu saapuu Lappeenrantaan, päivystys Tirilän työväentalolla

 • 5.11.2019 at 11:07
  Permalink

  Kyllä luovutan verta. Se on hyvä teko, jolla voi pelastaa jonkun toisen ihmisen hengen. Minulla on sellainen veriryhmä, O-, joka sopii hätätilassa annettavaksi kaikille ja siitä on yleensä aina tarvista. Käyn luovuttamassa kaksi kertaa vuodessa ja joka kerta tulee hyvä mieli, kun saa auttaa.

 • 5.11.2019 at 13:03
  Permalink

  Tiedän, että hyvää asiaa on, mutta en ole käynyt enkä ole edes harkinnut menemistä. Veriryhmäni on O+ ja hemoglobiini yleensä joko päälle 150 tai reilusti yli 140 (nainen kyseessä). Sen verran on tuossa kymmenien vuosien aikana verikokeita otettu, että en ole halukas enää lisää piikityksiä kokemaan. Siskoni sen sijaan on luovuttanut jo kymmeniä vuosia eli olkoon minunkin puolestani.

 • 5.11.2019 at 13:18
  Permalink

  En ole koskaan luovuttanut verta. Vastaanottajan puolella olen kyllä ollut. Hemoglobiinitaso oli joskus niin alhainen, että lääkäri sanoi ettei saa luovuttaa. Pitäsi tarkistaa tilanne, jotta voisi laittaa hyvän kiertämään jos verenluovutukseen luvan saisi.

 • 6.11.2019 at 10:57
  Permalink

  Olen luovuttanut verta pari kertaa, ja toinen kerta oli toistaiseksi viimeinen. Siitä on jo vuosia, ja oli helteinen heinäkuu. Kun homma oli ohi, olin vähällä pyörtyä, vaikka siinä nautinkin virvoittavia tarjoomuksia, mehua ja keksejä. Siitä jäi sen verran ilkeä muisto, etten ole verenluovuttajaksi palannut.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Arvostatko kotimaista ruoantuotantoa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä