0

Kaupunki myy perintötalon—tontilla toimi aiemmin Lipposen kioski

Kaupunki myy omakotitalon tontteineen Asevelikylästä.
Osoitteessa Penttiläntie 8 sijaitseva kiinteistö vaihtaa omistajaa hintaan 28 100 euroa. Se vastaa 1 750 neliömetrin kokoisen tontin arvoa. Rakennukset myydään purkukuntoisina, ja ostaja vastaa mahdollisista purkukustannuksista. Omakotitalossa teetettiin asbesti- ja haitta-ainekartoitus, jonka yhteydessä yläkerrasta löydettiin lyijymaalia ja kellarista mikrobivaurioita.
Kiinteistö päätyi kaupungille perintönä.
Urheilukeskusta vastapäätä olevan kiinteistön pihassa toimi aikoinaan Lipposen kioski. Ohiajassaan moni pysähtyi ostamaan kioskista jäätelötötterön tai karamelleja.

Onko sinulla muistoja Lipposen kioskista? Kerro muistosi alla olevaan kommenttikenttään.

Onko sinulla muistoja Lipposen kioskista?

 • Ei (54%, 37 ääntä)
 • Kyllä (46%, 32 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 69

Loading ... Loading ...

4 kommenttia aiheesta “Kaupunki myy perintötalon—tontilla toimi aiemmin Lipposen kioski

 • 6.11.2019 at 14:39
  Permalink

  En ole alkuperäisiä joutsenolaisia, vaikka jo vuosikymmeniä täällä asunutkin, joten ei ole mitään havaintoa ko. kioskista. Ajatella, että sielläkin on ollut siis kioski! Tulee mieleen, mitä kaikkea vielä 70-luvun lopussa, kun muutin Joutsenoon , oli esim. Honkalahdessa. Ei ole enää kauppaa tms.

 • 9.11.2019 at 14:25
  Permalink

  Nuorena tyttönä kun oltiiin urheilutunnilla niin käytiin ostamassa kioskista nallekarkkeja.

 • 11.11.2019 at 15:00
  Permalink

  Muistoni ovat ajalta, jolloin olin korkeintaan kymmenvuotias. Kirkolla kauppareissuilla käydessämme äiti pysäytti usein kotimatkalla Lipposen kioskille ja osti minulle ja siskoilleni jäätelötötteröt. Äiti sanoi joskus, ettei hän pystynyt ajamaan siitä ohi.

 • 12.11.2019 at 04:23
  Permalink

  On muistoja sekä kioskista että päärakennuksessa sijainneesta Siiri Lipposen sekatavarakaupasta. Itseasiassa, tietoja. -Sisareni oli myyjänä kioskissa ja minä kaupassa. 50-luvun puolivälissä. Rakennukset suunnitteli isäni veli, Toivo Eiskonen ja rakensi isäni Vilho Eiskonen.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Oletko multasormi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä