0

Juha Eklundista Etelä-Karjalan lääninrovasti

Uudet, ensi vuoden alussa perustettavat rovastikunnat ovat saaneet lääninrovastit ensimmäiseksi nelivuotiskaudeksi. Mikkelin hiippakunnan tuomiokapituli nimitti lääninrovastit istunnossaan viime viikolla.
Etelä-Karjalan rovastikunnan lääninrovastiksi nimitettiin toimikaudelle 1.1.2020—31.12.2023 Sammonlahden seurakunnan kirkkoherra Juha Eklund. Hän toimii muiden lääninrovastien tavoin oman työnsä ohessa.
Mikkelin hiippakuntaan perustetaan kaikkiaan neljä maakunnallista rovastikuntaa: Etelä-Karjalan, Kymenlaakson ja Päijät-Hämeen rovastikunnat sekä Etelä-Savon tuomiorovastikunta. Samalla nykyiset seitsemän rovastikuntaa lakkaavat kuluvan vuoden lopussa.
Rovastikunnan seurakuntien kirkkoherrojen keskuudesta valittava lääninrovasti on piispan ja tuomiokapitulin apuna rovastikunnan hallinnossa.
Lääninrovastin tehtäviin kuuluu muun muassa edistää kirkon tehtävän toteutumista ja seurakuntien yhteistyötä omassa rovastikunnassaan ja valvoa, että seurakunnissa toimitaan kirkon tunnustuksen, kirkkolain, kirkkojärjestyksen ja kirkon vaalijärjestyksen mukaan.

Viikon kysymys

Onko sinilevä haitannut uimistasi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä