0

Piittaamattomuus liikenneonnettomuuspaikalla vaarantaa pelastajat – mikä sinua pelottaa tien päällä

Sopimuspalokuntalainen ja poliisi olivat eilen vähällä jäädä auton alle Kuutostien onnettomuuspaikalla toimiessaan, kertoo Etelä-Karjalan pelastuslaitos.  Tapaus ei Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen viestintäpäällikön Johanna Franzénin mukaan ollut ainoa laatuaan.
Pelastuslaitos onkin erittäin huolissaan pelastajien työturvallisuudesta. Franzénin mukaan osa autoilijoista käyttäytyy täysin piittaamattomasti.
– Onnettomuuspaikoilla ajetaan ylinopeutta, ei välitetä liikenteenohjauksesta ja pahimmillaan vielä samaan aikaan kuvataan kännykkäkameroilla onnettomuutta, hän kuvaa.

Onnettomuuspaikoilla ajetaan ylinopeutta, ei välitetä liikenteenohjauksesta ja pahimmillaan vielä samaan aikaan kuvataan kännykkäkameroilla onnettomuutta.

Franzén kehottaa kaikkia kunnioittamaan pelastushenkilöstön työtä ja onnettomuuden osallisia sekä kantamaan vastuuta turvallisuudesta.

– Jokaisella on oikeus yksityisyyteen joutuessaan onnettomuuteen. Myös pelastushenkilöstöllä on oikeus mennä ehjänä kotiin työvuoron jälkeen.

Mikä sinua pelottaa tieliikenteessä kaikkein eniten? Vastaa kyselyymme, perustele tarkemmin ja kerro kokemuksistasi kommenttikentässä.

Mikä pelottaa tien päällä eniten?

 • Rattijuopot (45%, 27 ääntä)
 • Kaaharit (28%, 17 ääntä)
 • Iäkkäät (15%, 9 ääntä)
 • Raskas liikenne (7%, 4 ääntä)
 • Muu (kerro kommenttikentässä, mikä) (5%, 3 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 60

Loading ... Loading ...

3 kommenttia aiheesta “Piittaamattomuus liikenneonnettomuuspaikalla vaarantaa pelastajat – mikä sinua pelottaa tien päällä

 • 28.11.2019 at 14:55
  Permalink

  Vastasin muu, koska se kattaa rattijuopot, huumehörhöt, sekakäyttäjät sekä kaaharit. Tuntuu että iäkkäät ajelee sen verran hiljaa että ei sillä tavalla ole vaaraksi. Raskasliikenne kuitenkin , ja ainakin toivoisi että olisi ajantasalla , ei missään tapauksessa kännykässä ajaessaan.

 • 28.11.2019 at 17:50
  Permalink

  Kyllä päättömästi kaahaileva idiotti on vähintään yhtä vaarallinen kun rattijuoppo.

 • 30.11.2019 at 12:54
  Permalink

  Joo kyllä nuo kaaharit vetävät välillä tosi kovilla riskeillä.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Oletko multasormi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä