0

Meneekö uudenvuoden juhlinnasta maku, jos ilotulitteet kielletään kuluttajilta?

Ilotulitteita myydään Suomessa vuosittain huimat määrät, miljoonien eurojen arvosta.

Nyt kuitenkin kansalaisaloite ilotulitteiden myynnin kieltämisestä kuluttajille on edennyt eduskunnan käsittelyyn, kun aloite sai yli 50 000 allekirjoitusta netissä.

 

Kannatatko ilotulitteiden kuluttajakäytön kieltämistä?

 • Kyllä (53%, 78 ääntä)
 • En (47%, 69 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 147

Loading ... Loading ...

7 kommenttia aiheesta “Meneekö uudenvuoden juhlinnasta maku, jos ilotulitteet kielletään kuluttajilta?

 • 18.12.2019 at 21:49
  Permalink

  Joo taas kerran, kaikkihan pitää kieltää, ne ampuvat ketkä haluavat, no samalla voisi kuohuviinin poksauttamisenkin kieltää.

 • 22.12.2019 at 14:44
  Permalink

  Ilman muuta kielto, koska ihmiset eivät osaa /halua toimia kuten olisi muillekin ihmisille hyväksi. Ammutaan näillä asuinalueille omalta pihalta toisten taloja päin, autoja pihoilla , sitten nämä asukkaat vielä saavat kerätä katoiltaan ym. ampujien roinat pois. Jos ei ole niin humalassa , niin ehkä jaksaa mennä ampumaan johonkin muualle tai katsomaan sitten järjestettyä tulitusta. Voiko kuohuviinin korkinpoksauttelua edes verrata siihen paukkeeseen, mitä raketit saavat aikaan?! Tosin enpä poksauttele niitäkään, joten aivan sama jos kieltää senkin.

 • 23.12.2019 at 12:19
  Permalink

  Kyllä joutaa kieltämään, ainakin tavanpaukuttelijoilta. Aivan turhaa raskasmetallien ampumista taivaalle, puhumattakaan jälkeen jäävästä siivosta, eläinten säikkymisestä, tulipalovaarasta ja loukkaantumisista. Ilotulitteet ainoastaan ammattilaisille, sanon minä.

  • 26.12.2019 at 17:40
   Permalink

   Et ole tainnut perehtyä ilotulitteisiin, sillä niissä ei käytetä raskasmetalleja!

 • 25.12.2019 at 17:05
  Permalink

  Ei muuta kun raketit halvemmiksi ja iloa elämään taivaan täydeltä.

 • 25.12.2019 at 18:58
  Permalink

  Itse olen sitä mieltä, ettei ilotulitusammuksia saisi kieltää vain rajoittaa niiden ampumispaikkoja. Etenkin Joutsenon keskustassa ilotulitus saa joutsenolaiset ja muitakin paikkakuntalaisia kokoontumaan yhteen. En usko, että Uuden Vuoden puhe saavat sillein porukkaa kokoontumaan vaan suurin tekijä on kauniit ja uljaat rakettien loistot ja ehkä niiden (paukutuksetkin) toisten mielestä. Jokaisella on kuitenkin oikeus sanoa oman mielipiteensä. Eläimet toki pelkäävät kerran vuodessa paukkujen ääntä mutta me jalankulkijat yleensä joka päivä, ajetaanko ylitsemme vai pysähtyykö auto. Ilotulitukset saavat aina ihmisiä yhteen ja ihastelemaan niiden upeita kuvioita. Hymyt on herkissä silloin jokaisella. Hyvää Uutta Vuotta 2020 jokaiselle!

 • 28.12.2019 at 14:06
  Permalink

  Eikö tuo kuluttajille sentään tarkoita sitä, että kuitenkin nämä kaupunkien järjestämät yleiset tulitukset saavat jatkua???? Itse olen siis sillä kannalla, että nämä saakin olla, koska esim. Lahden kisoissa jäämme aina katsomaan mahtavia tulituksia, samoin kuten käymme Imatralla uudenvuoden aattona ilotulituksia katsomassa. Mutta siis kielto niille, joita jokainen voi ostaa eli muita tulituksia ei olisi kuin nuo järjestetyt. Jäisi se turha roiskinta pois asuinalueiltaa, eihän niissä ole mitään katsottavaa kuin se mahdoton räiske kuuluu.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Odotatko jo kuumeisesti ravintolaan pääsyä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä