0

Viikon nettikysymys: Mikä on sinun kantasi peruskoulun uskonnonopetukseen?

Peruskoulun uskonnon ja elämänkatsomustiedon opetuksesta on virinnyt viime aikoina keskustelu. Ylen joulukuussa Taloustutkimuksella teettämässä kyselyssä selvisi, että suurin osa suomalaisista muuttaisi opetusta.

Noin kolmelle neljästä sopisi se, että katsomusaineet korvaisi kaikille yhteinen oppiaine. Siinä tutustuttaisiin eri uskontoihin oppilaan vakaumuksesta riippumatta.

Kannatatko koulun uskonnonopetuksen yhdistämistä elämänkatsomustiedon kanssa yhdeksi oppiaineeksi?

 • Kyllä (56%, 35 ääntä)
 • En (44%, 28 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 63

Loading ... Loading ...

4 kommenttia aiheesta “Viikon nettikysymys: Mikä on sinun kantasi peruskoulun uskonnonopetukseen?

 • 9.1.2020 at 09:46
  Permalink

  En kannata, aivan tarpeeksi on jo yritetty saada meidän kristillisyyttä näkymättömäksi, nyt sitten tämä eli sitten kaikki olisi pelkkää elämänkatsomustietoa, senhän tietää. Ei ne uskontotunnit ole meitä ketään tehneet ”uskovaisiksi”, jos sitä pelätään, että sitten rippikoulussa tai muuten elämässä on saanut tulla uskoon. Mitä harmia on ollut muka uskontotunneista? Onhan siellä käsitelty mm. 10 käskyä ja jos niitä edes pyrkisimme noudattamaan, niin kuinka paljon parempi meidän olisi elää. Valitettavaa, miten tämä aika yrittää tuhota sen, mikä on ihmiselle oikeasti hyvää! Monelle tuntuu kelpaavan vaikka mikä uskontosuunta, kun ei vaan ole kristinusko, jossa ihminen joutuu toteamaan, että ei yksin pärjää.

 • 10.1.2020 at 10:49
  Permalink

  En kannata. Jo on kauan yritetty viedä meiltä kulttuurin ja uskonnon opetusta pois, vaikka sieltä ne hyvät tavat on alkujaan tulleet Raamatusta, mm. Älä tapa Älä varasta jne. ne yritetään kaikki kumota. Kaaoshan siitä lopulta seuraa!

 • 10.1.2020 at 11:05
  Permalink

  Yhdyn sydämestäni edelliseen kommenttiin!

 • 11.1.2020 at 10:34
  Permalink

  Valitettavaa on tämä suuntaus, mikä maassamme vallitsee ja pahoin pelkään, että tulee kääntymään maallemme epäedulliseksi, mutta sitä niittää mitä kylvää. Turha sitten vikistä enää, miten tässä on näin käynyt. Sääli , jos ei oikeaa uskontoa opeteta ja jos ei lapsia ollenkaan viedä kirkkoon eli vieraannutaan kaikesta. Tosin uskonto saattaakin alkaa kiinnostaa, kun se on ns. kiellettyä. Eipähän tuo kommunismi saanut sitä kitkettyä, vaan nyt käydäänkin kirkoissa. Nykyinen vihervasemmisto hallitushan tarttuu heti tähän uskonto asiaan, kun joku vain avasi keskustelun ja vapaa-ajattelijat tykkäävät.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Odotatko jo kuumeisesti ravintolaan pääsyä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä