0

Kaupunki saa valtiolta tukea kävelyn ja pyöräilyn edistämiseen

Lappeenrannan kaupunki saa 175 000 euroa valtiontukea kävelyn ja pyöräilyn edistämiseen.
Liikenne- ja viestintävirasto Traficom myönsi tukea yhteensä 3,5 miljoonaa euroa kaikkiaan kahdelletoista hankkeelle. Rahoitus on osa liikenne- ja viestintäministeriön 2018 julkaiseman Kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelman toteutusta.
Kävelyn ja pyöräilyn investointiohjelmaan valituilla hankkeilla kävelystä ja pyöräilystä tehdään entistä turvallisempaa, houkuttelevampaa ja sujuvampaa. Tuilla tavoitellaan 30 prosentin kasvua kävelyn ja pyöräilyn matkamääriin vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteen saavuttaminen auttaisi myös ilmastotavoitteisiin yltämisessä kuten liikenteen päästöjen puolittamisessa.
Lappeenrannan hankkeessa kehitetään yliopistolle johtavan kävely- ja pyöräilyreitin sujuvuutta ja liikenneturvallisuutta erottelemalla jalankulku ja pyöräily toisistaan. Noin viiden kilometrin matkalla toteutettava hanke on jatkoa Marssitien raitille Fazerilta yliopiston suuntaan.

Kommentteja aiheesta “Kaupunki saa valtiolta tukea kävelyn ja pyöräilyn edistämiseen

  • 24.2.2020 at 09:45
    Permalink

    Pitäisi tehdä sauvakävelyreittejä, mitkä pidettäsiin auki myös talvella, ts. moottorikelkkauria kävelijöille. Perinteinen hiihto alkaa olla jo katoavaa kansanperinnettä. Urat kävisivät myös koiran ulkoiluttajille, ei tulisi jätöksiä jalkakäytäville. Kävelijät ovat kuitenkin suurin liikkujien joukko.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Oletko multasormi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä