0

Viikon nettikysymys: Saako koulu- ja päiväkotiverkkoa karsia?

Väestön ja syntyvyyden väheneminen pakottaa kaupungin tutkimaan, millaisia muutoksia on tehtävä lasten ja nuorten palveluihin tulevina vuosina. Tarkastelun pohjana on Tilastokeskuksen viimevuotinen väestöennuste. Jos se toteutuu, Lappeenrannassa on liikaa varhaiskasvatus- ja opetustiloja, ja valtionosuudet vähenevät.

Tämä tarkoittaa Joutsenossa sitä, että Parjalan ja Ravattilan koulut lakkautetaan, ja oppilaat siirtyvät uuteen Joutsenon kouluun. Se valmistuu elokuussa 2021. Taimitarhan päiväkoti lakkautetaan todennäköisesti vuonna 2024.

Tiedot käyvät ilmi kaupungin toimitilatoimikunnan esityksestä. Sen mukaan myös Korvenkylän uusi koulu valmistuisi ensi vuonna.

Esityksestä päätetään huhtikuussa. Asukkaat voivat tutustua esitykseen ja antaa siitä palautetta esimerkiksi torstaina 20. helmikuuta kello 17.30 Lappeenrannan kaupungintalon valtuustosalissa alkavassa infotilaisuudessa. (Villimiehenkatu 1).

Esitystä voi kommentoida myös sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo@lappeenranta.fi tai toimittamalla kommentit kirjallisena kaupungintalolle asiakaspalvelukeskus Winkkiin (Villimiehenkatu 1) viimeistään 16. maaliskuuta tai Joutsenon kirjaston Winkki-asiakaspalvelupisteeseen ennen 16. maaliskuuta.

Palveluverkkoesitys löytyy liitteenä täältä.

Saako koulu- ja päiväkotiverkkoa karsia?

 • Ei (66%, 31 ääntä)
 • Kyllä (34%, 16 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 47

Loading ... Loading ...

2 kommenttia aiheesta “Viikon nettikysymys: Saako koulu- ja päiväkotiverkkoa karsia?

 • 20.2.2020 at 08:04
  Permalink

  Vastaan ei, vaikka itse en tarvitse kumpaakaan, mutta pitää ajatella myös muita. Ainoastaan siinä tapauksessa voi, että lapsia olisi niin vähän , ettei ole enää todellakaan järkeä pitää yllä kaikkia. Mutta jos päätavoite on ainoastaan se, että kaikki yhteen suureen, niin ei hyvä. Sen verran on mätiä rakennuksia, että jos on vielä terveitä, niin miksi ei voi niitä pitää yllä. Mihin käyttöön sitten tulevat kaikki lakkautettavat, tyhjiksi jäävät ja pikkuhiljaa rapistuvat. Miten hyvä olisi Parjalan ja Ravattilankin pienempien lasten saada käydä koulua kotikylillä, kyllä isompien metkuihin ehtisi myöhemminkin mukaan.

 • 20.2.2020 at 19:07
  Permalink

  Kyllä ja pitääkin,jos ne kerran käy vajaa käytöllä, eikä käyttäjiä ole niin pitäähän ne jo järkisyistäkin ajaa alas. MUTTA, MUTTA, miksei sitä järkeä käytetä esim. kaupunginteatterin kohdalla, käy ainakin katsojien puoleen vajaakäytöllä, tilakulut on aivan järjettömät ja muut ylläpitokulut siihen päälle, niin herää kysymmys, miksei samoja perusteita voisi käyttää tän teatterin osalta.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Oletko multasormi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä