0

Maakunnallinen puhdistamo puntariin

Mahdollisuudet toteuttaa maakunnallinen jätevedenpuhdistamo arvioidaan vielä kerran. Puhdistamo sijoittuisi Imatralle ja puhdistetut jätevedet purettaisiin Vuokseen.
Arviointi sisältyy Etelä-Karjalan vaihemaakuntakaavan luonnostyöhön. Lappeenrannan uuteen puhdistamoon liittyvässä vaihekaavassa huomioidaan kaikki ympäristövaikutusten arvioinnissa (YVA) 2012–2014 mukana olleet vaihtoehdot.
Puhdistamon paikaksi ovat Joutsenossa olleet esillä Kilteinen, Tujula ja Kukkuroinmäki ja purkuvesistönä muiden muassa Saimaa Joutsenon edustalla.

Kommentteja aiheesta “Maakunnallinen puhdistamo puntariin

  • 24.2.2020 at 12:28
    Permalink

    Yhteinen jätevesien käsittely voisi olla alku myös laajemmalle yhteistyölle. Jossain vaiheessa pitäisi ottaa vakavasti esille Lappeenrannan ja Imatran yhtyminen isommaksi Saimaan kaupungiksi. Imatran selviäminen yksin on jo nyt hyvin kyseenalaista. Pitää ottaa ”Mooseksen” ennustukset todesta – nauhakaupunki suunnittelun alle visioitavaksi, hyödyt ja haitat puntaroitavaksi.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Oletko multasormi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä