0

Viikon nettikysymys: Voiko kaupunki vaikuttaa syntyvyyteen?

Lappeenrannan päättäjät ovat karujen väestöennusteiden edessä. Tulevina vuosina lasten määrä vähenee niin, että tiloja, joissa tarjotaan lasten ja nuorten palveluita, on karsittava, tai varsinaisen toiminnan rahoittaminen vaikeutuu.

Mutta mitä kaupunki voi tehdä lasten määrän lisäämiseksi? Voiko se jollain lailla vaikuttaa syntyvyyteen, vai onko ainoa mahdollisuus yrittää saada kaupunkiin muuttamaan uusia asukkaita?

Voiko kaupunki vaikuttaa syntyvyyteen?

 • Kyllä (53%, 28 ääntä)
 • Ei (47%, 25 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 53

Loading ... Loading ...

4 kommenttia aiheesta “Viikon nettikysymys: Voiko kaupunki vaikuttaa syntyvyyteen?

 • 27.2.2020 at 07:47
  Permalink

  Vastaan ei, siis ne , jotka haluavat lapsia, hankkivat lapsen, jos Luoja suo, olkoon mitä kannustimia tai ei. Itsekin olin aikoinaan 1/2 vuotta virkavapaalla äitiysloman jälkeen, kun ei ollut mitään yhteiskunnan tukia siihen silloin. Oli asuntolainaa ja niin edelleen, ja siinä vaan pärjättiin, kun mies oli töissä. Muutenkin olen, voi sanoa, täysi keskustelua siitä, miten saada lisää lapsia. Miksi väkisin, että sitten ovat aikanaan tuolla pitkin kyliä, eikä kukaan pidä huolta? Perheet hajonneet ja isät vaihtuneet monet kerrat. Eikö vaan antaisi asioiden mennä omalla painollaan, tulee lapsia, jos on tullakseen, ja sillä siisti.

 • 27.2.2020 at 09:20
  Permalink

  Esim. päivähoidon maksullisuudella vs. maksuttomuudella ja lapsiperheiden arjen tukipalveluilla voi kaupunki vaikuttaa sekä syntyvyyteen että lapsiperheiden houkuttelemiseen kaupunkiimme.

 • 2.3.2020 at 23:54
  Permalink

  Jos kännykät suljettaisiin yhtenä päivänä viikossa, niin pitäisi keksiä jotain muuta räplättävää!
  Tai jos TVstä tulisi ilmaiseksi eroottisia elokuvia.
  Ei tämä ole mitenkään vaikea yhtälö!

 • 3.3.2020 at 11:22
  Permalink

  Vain välillisesti. Juuri nyt kaupunki kuitenkin on sulkemassa kouluja ja päiväkoteja. Toisaalta lapset tuovat valtionavustuksia. Suo siellä, vetelä täällä.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Oletko multasormi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä