0

Viikon nettikysymys: Kannatatko huumeiden käytön dekriminalisointia?

Vihreiden kansanedustaja Heli Järvinen ottaa Joutseno-lehden mielipideosastolla kantaa huumeiden käyttämisestä ja hallussapidosta koituviin rangaistuskäytäntöihin. Koska huumeiden käyttö on vain lisääntynyt, ja moni nuori saa huumeiden takia merkinnän rikosrekisteriin, hän ehdottaa muutoksia lainsäädäntöön. 

Hänestä teitä on kolme: laillistaminen, dekriminalisointi ja depenalisaatio.

Radikaalein olisi laillistaminen. eli käyttö vapautettaisiin ja saatavuus järjestettäisiin samaan tapaan kuin alkoholin tai lääkkeiden.

Dekriminalisoinnissa käytöstä ja pienten määrien hallussapidosta ei rangaistaisi.

Depenalisaatiossa käyttö olisi rikos, mutta rangaistuksia ei käytettäisi. Merkintä tulisi silti.

Mitä mieltä sinä olet?

Kannatatko huumeiden käytön dekriminalisointia?

 • En (55%, 33 ääntä)
 • Kyllä (45%, 27 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 60

Loading ... Loading ...

2 kommenttia aiheesta “Viikon nettikysymys: Kannatatko huumeiden käytön dekriminalisointia?

 • 11.3.2020 at 16:33
  Permalink

  No johan nyt jotakin, saat heilua kylillä huumepussien ja ruiskujen kanssa, mutta puhuppa esim. kännykkään ajon aikana, niin johan räpsähti sakko. Tää on just sitä vihervasemmistoa, joka johtaa meidät syvään suohon, katsokaa seuraavissa vaaleissa, ketä äänestätte.

 • 12.3.2020 at 10:51
  Permalink

  Siinä mielessä samaa mieltä ed. kanssa,että tuollahan vain aivan kuin hyväksyttäsiin huumeiden käyttö. Vaikka eihän viinan juontikaan ole rikos, vaikka siitäkin aivan tarpeeksi harmia monissa tapauksissa koituu. Mutta onhan tietysti huumeissa vielä pahempi sekavuus. Pääasia, että käyttäjille tulisi sellainen inho koko ainetta kohtaan, että loppuisi, huumeidenkäytön vaarathan he varmasti tietävät. Ja kun ei uusia käyttäjiä enää tulisi, eli asioita osattaisiin ratkaista ilman, että pitää saada pää sekaisin. Tuosta kännykän käytöstä kyllä olen sitä mieltä, että sakko joutaakin tulla. On se niin yleistä sitä räplätä ajon aikana, sen huomaa pyöräillessä, kun seuraa autoilijoita (valitettavasti enemmän naiset), ja onko muka niin hyvä joku kuski, joka pystyy hyvin jonkin äkkitapahtuman tajuamaan kännykkää räplätessä . Vihervasemmistosta samaa mieltä, kaikki on enemmän sallittua kuin kiellettyä.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Odotatko jo kuumeisesti ravintolaan pääsyä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä