0

Ruokajakeluja polkaistiin pystyyn kiireellä – Kultsu FC ja Pizzapojat toimittavat kauppatavaroita kotiinkuljetuksella

Ruokaostoksia on saatavissa kotioville Joutsenossa ilman kaupassakäyntiä. Urheiluseura Kultsu FC on aloittanut elintarviketoimitukset. Samansisältöistä palvelua tarjoaa myös ravintola Pizzapojat pitsojen kotiinkuljetuksen lisäksi.

Kultsu tarttui asiaan auttamishalun, mutta myös seuran talouden näkövinkkelistä.

– Monella seuran aktiiveista vähenivät työt joten resursseja on. Lisäksi tämä tilanne huolestuttaa, niin yhteiskunnan kuin ihan seurankin kannalta. Haluamme tehdä jotain hyvää sekä ihmisten, että seuran hyväksi, sanoo Kultsu FC:n markkinointi- ja myyntipäällikkö Satu Heikkanen.

Heikkasen tiedusteltua asiaa Joutsenon S-marketista sekä Piranasta molemmat kaupat näyttivät vihreää valoa. Kauppoihin oli tullut jo aiemmin kyselyjä kotiinkuljetusmahdollisuudesta.

– Kauppojen pitää keskittää resurssina ihmisten palvelemiseen ja hygieniaan. Me hoidamme kuljetukset ja he voivat keskittyä ydintoimintaansa.

Käytännössä asiakas voi tehdä tilauksen puhelimitse tai sähköpostitse ja ostokset toimitetaan suoraan kotiin. Maksa hoituu pankkikortilla tai käteisellä, myös tilisiirto on mahdollinen jos asiakas ei halua ihmiskontaktia toimitusvaiheessa.

– Meillä on asiakkaan puhelinnumero, joten voimme ostoksia kerätessä tarkentaa tilausta, jos jotain tuotetta ei ole saatavilla.

Hygieniasta huolehditaan joka vaiheessa.

– Hanskat ovat kädessä joka vaiheessa ja desinfiointiainetta käytetään.

Esimerkiksi korttimaksulaite desinfioidaan joka maksun jälkeen. Itse jakelu on keskitetty vain muutamalle henkilölle, jotka eivät ota kontaktia muihin ihmisiin.

– Jakajat eivät ole töissä, eivätkä liiku ihmisten parissa jakokertojen ulkopuolella kuin aivan pakolliset asiat.

Palvelu on maksullinen. Rahat menevät seuran kassaan.

Heikkanen toteaa, että seuran taloudellinen tilanne on haastava. Edustusjoukkueen nousu Kakkoseen lisäsi kuluja, ja sponsorihankinta on kovassa vauhdissa, mutta haastavaa koronatilanteen olleessa akuutisti päällä.

– Hätä ja huoli on päällä, kun kukaan ei tiedä kuinka kauan tilanne jatkuu.

Myös ravintola Pizzapojat aloitti perjantaina tuotteiden kotiinkuljetukset.

Ravintolasta voi myös noutaa ruokaa entiseen tapaan, mutta ravintolassa ei ole mahdollisuutta ruokailla.

Ravintola toimittaa myös elintarvikkeita ja kulutustavaroita.

Yrittäjä Jori Salosen mukaan kauppatarpeiden kotiintuominen on suunnattu ensisijaisesti riskiryhmiin kuuluville, mutta esimerkiksi ravintolan ruokatoimitusten ohessa on mahdollista tilata pieniä kauppaostoksia samaan kuljetukseen, jos kauppaan ei halua mennä asioimaan muutaman tavaran tähden.

– Jos joltain puuttuu esimerkiksi maitotölkki, niin tuomme sen ruokatoimituksen ohessa. Kauppana käytämme tien toisella puolella olevaa Piranaa, Salonen sanoo.

Maksutapana toimii kortti ja käteinen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Oletko multasormi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä