0

Vierailut vanhusten ja muiden riskiryhmien luona sairaaloissa ja palveluasunnoissa on kielletty

Seuraavien noin neljän viikon ajan eli huhtikuun 13:nteen päivään saakka noudatetaan koko maassa tiukkoja ohjeita vanhusten ja riskiryhmien suojelemiseksi koronavirustartunnalta.
 
Siksi vierailut vanhusten ja muiden riskiryhmien asumispalveluyksiköissä on kielletty. Määräys koskee myös sairaaloita, hoitolaitoksia ja terveydenhuollon yksiköitä.
 
Tapauskohtaisesti voidaan sallia oireettomien lähi-omaisten käynnit kriittisesti sairaiden, saattohoidossa olevien ja lasten luona sekä puolison tai tukihenkilön ottaminen mukaan synnytysosastolle.
 
Sosiaali- ja terveydenhuollossa resurssit keskitetään koronavirusepidemian vaatimiin toimiin, mikä tarkoittaa kiireettömän toiminnan vähentämistä. Vanhusten päivätoiminta, kuntouttava työtoiminta ja työkeskukset suljetaan.
 
Hoitoalan kapasiteettia lisätään sekä julkisella että yksityisellä sektorilla. Yksityinen sektori otetaan tarpeen mukaan yhteiseen käyttöön, ja alan ammattilaisia varaudutaan velvoittamaan töihin, jos tarve vaatii.
 
Tapauskohtaisesti voidaan sallia oireettomien lähi-omaisten käynnit.
 
Hallitus lupasi kasvattaa korona-testauksen kapasiteettia. Tiistaisen tiedon mukaan Eksote ottaa testin seuraavilta äkillistä tai vakavaa hengitystieinfektiota sairastavilta: sen vuoksi sairaalahoitoon joutuvilta, sosiaali- ja terveystoimessa työskenteleviltä, sairaalassa osastohoidossa tai hoivan asumisyksikössä olevilta sekä lääkärin arvion mukaan yli 65-vuotiailta, joilla on perussairauksia.
 
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen Omaolo-nettipalvelussa voi tehdä itse koronavirustaudin oirearvion.
 
Kansanterveyden ja terveysturvallisuuden vuoksi myös Suomen rajat suljetaan matkustaja- ja henkilöliikenteeltä.
 
Yli 70-vuotiaita koskee toimintaohje, joka velvoittaa heidät pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa, jos mahdollista. Ohje tarkoittaa käytännössä pysyttelyä karanteenia vastaavissa oloissa.
 
SARI PULLINEN

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Oletko multasormi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä