0

Joutsenon kirjaston noutopalvelu pyörähti käyntiin ilman ryysistä – joko itse poikkesit hakemaan luettavaa?

Joutsenon kirjastossa alkoi varatun aineiston noutopalvelu maanantaina. Kirjastot ovat olleet suljettuina koronavirustilanteeseen liittyvien rajoitusten takia 18. maaliskuuta lähtien. Odotettavissa oli siis ruuhkaa, mutta toisin kävi.
– Asiakasvirtaa oli yllättävän vähän; muutama asiakas kerrallaan kävi lainaamassa varaamaansa aineistoa omatoimisesti automaatilla, kertoi kirjastonhoitaja Jari Lilja Joutsenon kirjastosta tiistaina.
Varaushyllyssä vartoo kuitenkin noutajaansa satoja niteitä.
Koska kirjastoista ei pääse tavalliseen tapaan valitsemaan itselleen uutta luettavaa, avoinna olevien kirjastojen asiakaspalveluun voi jättää toiveita materiaalikasseista puhelimitse tai sähköpostitse. Henkilökunta kerää kassillisen asiakkaan toiveiden mukaisia aineistoja lainattavaksi, ja asiakkaan kanssa sovitaan noutoajankohta.
– Kassillinen lapselle tilattuja lukudiplomikirjoja odottaa tuossa noutoa, Lilja mainitsee.
Noutopalvelu tarkoittaa, että kirjastosta voi noutaa varattuja aineistoja itsepalveluna, mutta kirjaston muut palvelut ja tilat lehtilukusalia myöten ovat suljettuja. Pulpin ja Korvenkylän kirjastot pysyvät toistaiseksi suljettuna, eikä kirjastoauto liikennöi. Omatoimiaika ei ole käytössä myöskään Joutsenon kirjastossa. Pidempiaikainen asiointi kirjastotiloissa on mahdollista aikaisintaan 1. kesäkuuta.

Joko säntäsit kirjastoon?

  • En (76%, 29 ääntä)
  • Kyllä (24%, 9 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 38

Loading ... Loading ...

Kommentteja aiheesta “Joutsenon kirjaston noutopalvelu pyörähti käyntiin ilman ryysistä – joko itse poikkesit hakemaan luettavaa?

  • 14.5.2020 at 13:07
    Permalink

    No en. Lipunkin kun olen ladannut Vinkissä, Lappeenrannassa ja kirjoja ei tule lainattua.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Postitatko

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä