0

Onko sinulla muistoja Kesolan koulusta?

Kesolan koulun viime hetket ovat kohta käsillä. Koulun ja sen talousrakennuksen purkamista on alettu valmistella.

Koulunkäynti Kesolassa päättyi sisäilmaongelmien vuoksi kolme vuotta sitten. Koulurakennus valmistui vuonna 1961 aluksi Joutsenon yhteiskoulun käyttöön. Siinä ehdittiin käydä koulua lähemmäs 60 vuotta. Viimeimmäksi siellä toimivat alakoululuokat.

Oletko käynyt koulua Kesolan koulussa? Millaisia muistoja sieltä on jäänyt? Muistatko opettajia, välituntileikkejä, tapahtumia, kommelluksia?

Entä oletko osallistunut 1970-luvulla Kesolan koululla järjestettyihin lastenjuhliin tai discoihin? 

Kerro muistoistasi kommenttina tähän juttuun tai Joutseno-lehden Facebookissa tai lähetä meille sähköpostia osoitteeseen toimitus@joutsenolehti.fi. Muistoja voi jättää nimellä tai nimimerkillä. Kerro myös, mihin ajankohtaan muistosi sijoittuu.

Koostamme muistoista jutun.

 

 

 

 

 

 

6 kommenttia aiheesta “Onko sinulla muistoja Kesolan koulusta?

 • 14.5.2020 at 15:16
  Permalink

  Kävin Kesolan koulun erityisluokalla ala- ja yläasteen vuosina 96-05. Mukavia muistoja ja ei niin mukavia muistoja.

 • 14.5.2020 at 17:53
  Permalink

  Kävin Kesonlan koulua erityisluokalla 5-9 eli vuosina 1993-1998 ja meillä oli mukava luokka ja mukava opettaja. Koulu muutenkin oli mukava , tykkäsin käydä sitä.

 • 15.5.2020 at 13:53
  Permalink

  Kesolassa tuli käytyä koko ala-aste 80-90luvun taitteessa.
  Ovaskan Eskon opissa tuli oltua ja monen monta mahtavaa tarinaa kuultua.

 • 18.5.2020 at 09:26
  Permalink

  Vuonna 1996 koulunvaihdon myötä menin Kesolan kouluun kuudennelle luokalle. Entinen kansanedusta Anu Urpalainen tuli samaan aikaan kouluun opettajakseni. Olimme molemnat uusia silloin. Samassa koulussa oli tuohin aikaan 2lk, 4lk ja 6lk. Yhteiset aamunavaukset taisivat olla joka perjantai. Power Mover -tapahtuma, tanssi joka opeteltiin ja opetettiin eteenpäin. Kesolan koululla liikuntasalin lavalla opetettiin eteenpäin tanssia.

  Myöhemmin kävin koululla äänestämässä. Muistan erityisesti äänestyksen Kesolan koululla, jossa sai antaa äänensä Lappeenrantaan liittymisestä muistaakseni 2008.

 • 27.5.2020 at 09:19
  Permalink

  Jos saa näin koulua käyneen äitinä kirjoittaa, niin laitanpa jonkun rivin. Poikamme oli Kesolassa ala-asteen, alkoi vuonna 1990. Mieleeni on yleensäkin kaikista Joutsenon kouluista (ala- ja yläaste, lukio) jäänyt hyvät opettajat. Kesolasta etenkin Maila Vauhkonen, joka oli heillä 3 ensimmäistä vuotta. Maila opetti anteeksipyynnön jalon taidon ja muutenkin niin hyviä tapoja ym. Sitten tuli Pirjo Saarinen, joka muisti näitä hänen oppilaitaan vielä vuosia myöhemmin, ketkä pääsivät ylioppilaiksi. Pirjo kävi vuonna 2002 miehensä kanssa ruusujen kera toivottamassa onnea lakkiaispäivänä.

 • 28.5.2020 at 08:38
  Permalink

  Tässä äiti vielä muistaa jonkun vuoden kevätjuhlapäivän . Oli melko viileä ilma , suorastaan kylmä. Ajatus kotoa lähtiessä oli se, että tilaisuus on sisällä ja vaatetus oli sen mukainen. Mutta, koska oli sitten tietysti oli jo aikasemmin päätetty, että onkin ulkona , niin siellähän se olikin pihalla. Kun pääsi kotiin, niin koululainen ja me vanhemmat jokaine peiton alle ja unta pari tuntia , sillä vilustaminen oli sitä luokkaa. Sauna taisi olla ainut , joka vei vilun pois. Sitten oli joku kevätjuhla, josta jäi erikoisesti mieleen lukion rehtori Ropposen punertava hiuksinen poika, joka siis niin hyvin juonsi ohjelmaa.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Pitäisikö kaivoslakia tiukentaa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä