0

Kaatuneita muistetaan huomenna ilman yleisöä

Huomenna sunnuntaina 17. toukokuuta vietettävää kaatuneitten muistopäivää kunnioitetaan Joutsenossa ja muualla Lappeenrannassa muistojumalanpalveluksin sekä seppelöimällä muistomerkit.
Lappeenrannan kaupunki ja seurakuntayhtymä haluavat vallitsevista poikkeusoloista huolimatta muistaa kaatuneitten muistopäivän yhteydessä sotiemme veteraaneja ja sankarivainajia.
Joutsenon kirkossa aamukymmeneltä alkavaa jumalanpalvelusta voi kuunnella netissä Järviradion kautta. Linkki lähetykseen löytyy Joutsenon seurakunnan verkkosivuilta.
Päivän aikana seppelöidään ja kukitetaan useita muistomerkkejä; Joutsenossa seppele lasketaan sankarihautausmaan päämuistomerkille.
Yleisöä ei toivota koronavirustilanteen takia paikalle seppelöinti- ja kukitustilaisuuksiin, Lappeenrannan kaupungin tapahtumatoiminnan koordinaattori Jorma Kallio muistuttaa.
Vuosittain toukokuun kolmantena sunnuntaina vietettävä kaatuneitten muistopäivä on kaikissa Suomen aluetta ja suomalaisia koskettaneissa sodissa tai muissa taisteluluonteisissa toimissa, rauhanturvaamistehtävissä sekä taistelujen aikana ja niiden päättymisen jälkeenkin kuolleiden, kuten teloitettujen ja vankileireillä menehtyneiden, muistoksi vietettävä päivä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Kannatatko uuden lukion perustamista Joutsenoon?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä