0

Seurakunta mittaa Joutsenon kirkon turvavälejä

Joutsenon kirkossa ja siunauskappelissa aletaan tänään suorittaa mittauksia, joiden perusteella arvioidaan, mikä määrä ihmisiä tiloihin voidaan 1. kesäkuuta alkaen ottaa.
Seurakuntien tilat avautuvat ensi kuussa valtioneuvoston ja piispojen kannanoton mukaisesti. Erityisesti tämä tarkoittaa kirkkojen avautumista seurakuntalaisille ja jumalanpalvelusten pitämistä kirkkoväen läsnä ollessa. Myös hautaan siunaaminen voidaan pitää kappelissa, jos riittävät turvaetäisyydet ovat toteutettavissa.
Poikkeusolojen vuoksi kirkoissa ja muissa seurakuntien tiloissa on huolehdittava hygieniasta ja turvaväleistä. Henkilömäärää tarkastellaan kunkin tilan osalta siten, että tilassa voidaan oleskella riittävin turvavälein.

– Toivotamme kaikki tervetulleiksi kirkkoon, mutta kehotamme riskiryhmiin kuuluvia noudattamaan viranomaisten ohjeistuksia, sanoo yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja, kirkkoherra Hannu Haikonen Lappeenrannan seurakuntayhtymän tiedotteessa.
Haikonen painottaa, ettei kirkkoon tule saapua vähäisestikään sairaana.
– Kehotamme myös jokaista huolehtimaan omasta käsihygieniastaan ja riittävästä turvavälistä.
Jumalanpalvelukset ovat edelleen kuunneltavissa nettiradiosta. Myös striimauksia on jossain määrin tarkoitus jatkaa kirkkojen avautumisesta huolimatta.

TIINA MANSIKKA

Aiempi artikkeli:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Kannatatko uuden lukion perustamista Joutsenoon?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä